22-05-2013 / Ayman van Bregt

7 tips voor meer volgers op Twitter Op basis van een analyse van acht onderzoeken door Wishpond, zijn zeven tips geformuleerd voor meer volgers op Twitter. Wishpond is een Amerikaanse leverancier van social media management tools. Wishpond levert social media campagne apps die er toe leiden dat bedrijven die actief zijn op Facebook en Twitter meer fans/volgers, e-mailadressen en klanten krijgen. Met de social media marketing applicaties kunnen bedrijven bijvoorbeeld wedstrijden via social media (foto, video en stemmen) organiseren.

Zeven tips voor meer volgers op Twitter

De belangrijkste inzichten van de onderzoeken door Wishpond zijn afgebeeld in een infographic. De belangrijkste inzichten en tips uit de infographic worden hieronder kort toegelicht:

 1. Focus op de klant en niet op producten / diensten
  77% van de afbeeldingen die gedeeld worden via Twitter zjin niet gerelateerd aan het merk. Echter 67% van de Twitter-gebruikers geeft aan meer geneigd te zijn iets te kopen van een merk, bedrijf of organisatie, als deze gevolgd wordt op Twitter.
 2. Verrijk tweets (waar mogelijk) met afbeeldingen
  36% van de links die via Twitter worden gedeeld bevatten een link naar een afbeelding. Afbeeldingen hebben meer aantrekkingskracht dan alleen tekst in een tweet (40% van de gebruikers op Twitter kijkt sneller).
 3. Gebruik hashtags in tweets
  Tweets waarin hashtags zijn gebruikt hebben twee keer zoveel kans om gedeeld te worden (retweets). Tevens is er 21% meer betrokkendheid en interactie bij tweets waar hashtags in staan.
 4. Communiceer kort en krachtig
  Bij tweets met maximaal 100 tekens blijkt dat er 21% meer interactie is ten opzichte van tweets met meer dan 100 karakters.
 5. Verrijk tweets (waar mogelijk) met video’s
  Video’s worden veel gedeeld in tweets door gebruikers zelf; iedere minuut worden meer dan 700 YouTube video’s in tweets gedeeld. Daarnaast biedt Vine ook krachtige mogelijkheden om korte video’s (maximaal 6 seconden) te delen via Twitter.
 6. Vragen om retweets aan volgers op Twitter
  Het vragen om een retweet in een tweet blijkt effectief te zijn. Door ‘RT’ in een tweet te gebruiken leidt dit tot 12x meer retweets en bij het gebruiken van ‘Retweet’ zelfs tot 23x meer retweets.
 7. Organiseer win-acties (bijvoorbeeld prijsvragen) op Twitter
  Door regelmatig producten / diensten weg te geven (win-acties) of marketingacties zoals prijsvragen (met behulp van foto’s, video, vragen of stemmen) via Twitter te organiseren kunnen grote aantallen nieuwe volgers verkregen worden.

Infographic Wishpond: 7 Tips to get more followers on Twitter

In de infographic van Wishpond ‘7 tips to get more followers on Twitter‘ staan alle inzichten en tips beschreven. Daarnaast worden de bronnen aangehaald waar de tips op zijn gebaseerd.

Zeven tips voor meer volgers op Twitter - Wishpond