12-05-2013 / Ayman van Bregt

Zeven woorden die aanzetten tot retweets op TwitterDan Zarrella van HubSpot, een online inbound marketing bureau uit Amerika, publiceert regelmatig onderzoeken over de impact van social media en hoe social media effectiever ingezet kan worden. In dit artikel staan de resultaten van een Twitter-onderzoek op een rij die kunnen helpen om meer retweets op Twitter te krijgen.

Onderzoek van Dan Zarrella (HubSpot): Zeven woorden die aanzetten tot retweets op Twitter

In het onderzoek ‘New data shows the 7 most powerful calls-to-actions for more retweets‘ onderzocht Dan Zarrella meer dan 2,7 miljoen tweets. In deze analyse werd de relatie onderzocht tussen woorden die aanzetten (call-to-action) tot een retweet (bijvoorbeeld ‘please retweet) en de impact hiervan op het aantal retweets. Op basis van dit onderzoek komt naar voren dat er zeven woorden (en zinnen) zijn die in het bijzonder leiden tot meer retweets. Verrassend hierbij is dat de oproep ‘please help’ het meest effectief blijkt te zijn (zoals blijkt uit de afbeelding bovenaan dit artikel). Hieronder staan alle zeven woorden uit de analyse die leiden tot meer retweets:

  1. Please help;
  2. Please retweet;
  3. Please RT;
  4. Please;
  5. Retweet;
  6. Spread;
  7. Visit.

Artikelen om Twitter-activiteiten te optimaliseren

Regelmatig schrijft deĀ Nederlandse Social Media Academie over de onderzoeken en analyses van Dan Zarrella van HubSpot. De meest recente artikelen staan hieronder op een rij: