03-02-2013 / Ayman van Bregt

Foto's en video's krijgen een update van TwitterTwitter heeft de manier waarop video’s en foto’s worden weergegeven wederom uitgebreid. Eerder werden er al nieuwe interactiemogelijkheden gecreëerd door middel van Twitter Cards en zorgde Twitter Vine ervoor dat korte video’s direct in tweets kunnen worden afgespeeld. De uitbreidingen van de manier waarop video’s en foto’s worden weergegeven, hebben als doel het makkelijker te maken dergelijke content te bekijken op de profielen van Twitter-gebruikers of binnen de zoekresultaten van de Twitter-zoekfunctie.

Uitbreidingen weergave foto’s en video’s op Twitter

In het artikel ‘Updates for viewing photos and videos‘ bericht Twitter over de uitgebreide functionaliteiten. Hieronder zijn de uitbreidingen van de manier waarop foto’s en video’s op Twitter voortaan worden weergegeven kort toegelicht:

  • Grote foto’s direct zichtbaar
    Foto’s die getoond worden op een Twitter-profiel of in de zoekresultaten kunnen direct bekeken worden. Door op de foto te klikken wordt deze direct uitvergroot zonder dat je hiervoor naar een andere pagina hoeft te gaan.
  • Video’s van andere netwerken worden weergegeven
    De media-gallerij van Twitter is vernieuwd waardoor video’s van de video-netwerken van Vimeo, Vine en YouTube direct getoond worden mits er een link naar één van deze online videoplatformen in de tweet is geplaatst.