27-01-2013 / Ayman van Bregt

Twitter heeft een nieuwe mobiele dienst geïntroduceerd waarmee korte video’s opgenomen kunnen worden en direct gedeeld kunnen worden in een tweet.
De dienst heet Twitter Vine en maakt het voor Twitter-gebruikers mogelijk om video’s met een maximale lengte van zes seconden op te nemenen in een tweet af te spelen. Een voorbeeld van een video gemaakt met de Vine-applicatie is hierboven te zien.

Twitter Vine voor korte video’s in tweets

Over Vine is meer te lezen in het blogartikel ‘Introducing Vine‘. Uit het Vine-blog valt af te leiden dat deze Twitter video-service draait om korte impressies van dingen die mensen beleven. Vine is op dit moment alleen nog beschikbaar voor iPhone en iPod Touch en is gratis te downloaden in de Apple App Store. Binnenkort zal Twitter Vine ook beschikbaar zijn voor andere mobiele platformen.

Gebruik van Vine-applicatie op Facebook

Op de dag dat Vine werd gelanceerd was het ook mogelijk om deze dienst te koppelen aan een Facebook-account. Op deze manier was het mogelijk om Facebook-vrienden te vinden die ook de Vine-app gebruiken. Dezelfde dag nog heeft Facebook de toegang tot Facebook geblokkeerd zoals uit onderstaande afbeelding blijkt. In het Mashable-artikel ‘Facebook explains why Vine can’t access your friends‘ licht Facebook toe waarom ze tot dit besluit zijn gekomen.

Facebook blokkeert Twitter Vine applicatie

Mashable uitlegvideo over Vine-applicatie om korte video’s in tweets te delen

De website Mashable toont in onderstaande video ‘Hands on with Twitter’s social video app Vine‘, in één minuut, hoe Vine werkt. Als je direct aan de slag wilt met Vine, staat in het Mashable-artikel ‘How to use Twitter’s Vine to create and share videos‘ stap voor stap uitgelegd hoe Vine gebruikt kan worden.