25-10-2012 / Stefan Mooren

Adverteerders kunnen vanaf nu online video advertenties plaatsen op LinkedIn. Dit maakte Will Hambly (online marketing manager) bekend via een blogartikel op het marketingplatform van LinkedIn. Voorheen was het alleen mogelijk om advertenties op LinkedIn te voorzien van tekst en beeld, maar adverteerders kunnen nu dus ook gebruik maken van online video’s die maximaal dertig seconden duren.

Youtube-video’s in advertenties op LinkedIn

Om een online video te tonen in een advertentie op LinkedIn, moet deze beschikbaar zijn op Youtube. De video wordt gekoppeld aan de advertentie op LinkedIn en kan direct worden bekeken zodra er op wordt geklikt. Om een Youtube-video aan een advertentie toe te voegen, kies je bij stap 1 van het advertentie-platform van LinkedIn onder ‘Media Type’ voor ‘Video’.

Vervolgens klik je op ‘Add Video’ zodat er een invoervenster opent waar je in het gele vlak de URL naar de video op Youtube invult. Vul hierna de stappen op het scherm om de online video advertentie verder vorm te geven. Let op: Er kunnen alleen video’s van maximaal dertig seconden aan de advertentie worden gekoppeld. 

Zichtbaarheid van online video advertenties op LinkedIn

De online video advertenties worden in eerste instantie getoond in een standaard 300 x 240 formaat zoals ‘gewone’ advertenties. Een voorbeeld hiervan is gegeven in de afbeelding hieronder. Wanneer er op de advertentie wordt geklikt, wordt de video afgespeeld in het gehele advertentievlak. Nadat de video is afgespeeld, kan men op de advertentie klikken die doorverwijst naar een externe website of bedrijfspagina op LinkedIn.