19-12-2011 / Stefan Mooren

LinkedIn heeft een functie toegevoegd waarmee het mogelijk is om een poll te openen in groepen. Hierdoor kun je een meerkeuzevraag voorleggen aan de groepsleden. Dit is handig om op een laagdrempelige manier een opinie te meten en de interactie binnen een LinkedIn groep te stimuleren.

Iedereen in een LinkedIn groep  kan een poll openen

Iedereen kan een poll openen in een LinkedIn groep, tenzij de beheerder van de groep dit anders heeft ingesteld. Het starten van een Poll is vrij simpel: Bovenaan de discussiepagina van een groep kun je kiezen voor ‘Poll’. Als je hierop klikt, verschijnt er een venster waarmee je de vraag en antwoordmogelijkheden in kunt vullen.

Door te klikken op het het kalendericoon, kun je instellen tot welke datum de poll loopt voordat de definitieve uitkomst wordt vastgesteld. Als je het vakje met het logo van Twitter aan vinkt, kun je extra aandacht vragen voor de poll door een link op Twitter te plaatsen. Als je alles naar wens hebt ingevuld, klik je op de knop ‘Share’ om de poll in de groep te plaatsen.

Let op:

De mogelijkheid om polls te openen in LinkedIn groepen is nog niet voor iedere groep uitgerold. Het kan voor komen dat deze functie in de groepen waarin je actief bent nog niet beschikbaar is.