13-06-2014 / Martijn Baten

Facebook bedrijfspagina bijwerken

Vanaf deze week (13 juni) worden alle Facebook bedrijfspagina’s overgezet naar een nieuw design. De overgang naar een nieuw design werd ruim op voorhand aangekondigd en al eerder behandeld in het artikel ‘Facebook bedrijfspagina’s krijgen een nieuw uiterlijk‘. Voorlopig krijgt alleen de desktop- en mobiele site van Facebook het nieuwe design. App gebruikers van Facebook zullen bedrijfspagina’s later in het nieuwe design zien. In dit artikel staan een aantal tips op een rij om een Facebook bedrijfspagina gereed te maken voor de verandering.

Tabbladen in het nieuwe design van Facebook bedrijfspagina’s

In het nieuwe design van Facebook bedrijfspagina’s zijn maar twee tabbladen weer te geven in het menu onder de omslagafbeelding. Bepaal daarom welke tabbladen op de Facebook bedrijfspagina de meeste belangrijke zijn en zet deze in de juiste volgorde. Het aanpassen van de volgorde kan via de optie ‘Meer’ en vervolgens via ‘Tabbladen beheren’. Omdat het in het nieuwe design van Facebook bedrijfspagina’s maar twee tabbladen uitgelicht kunnen worden is het belangrijk om andere tabbladen te promoten via bijvoorbeeld visuele updates vanaf de pagina.

Facebook tabbladen beheren

Hoewel er geen afbeeldingen meer worden getoond in het menu onder de omslagafbeelding, is het nog steeds goed om aandacht te geven aan handmatig ingestelde afbeeldingen voor je tabbladen. Eigen tabbladen zijn vanaf nu ook te vinden in de linkerkolom op de Facebook bedrijfspagina. Het aanpassen van de afbeeldingen kan eenvoudig bij het maken van tabbladen met Pagemodo.

Eigen tabbladen op Facebook bedrijfspagina's

Omslagafbeelding in het nieuwe design op Facebook bedrijfspagina’s

Met de komst van het nieuwe design kan het zijn dat tekst of onderdelen van de omslagafbeelding minder goed zichtbaar zijn. Het aanpassen van de omslagafbeelding kan daarom nodig zijn. Bedrijfspagina’s die de omslagafbeelding en profielfoto met elkaar hebben geïntegreerd zullen de afbeeldingen opnieuw moeten afstemmen met elkaar omdat de posities van de afbeeldingen zijn veranderd. In het nieuwe design wordt de omslagfoto op elke pagina van de Facebook bedrijfspagina getoond. Ook de tabbladen zullen dus bovenaan de pagina een omslagafbeelding hebben staan.

Onderstaand voorbeeld laat de omslagafbeelding zien van de Nederlandse Social Media Academie in het nieuwe design van Facebook bedrijfspagina’s:

Omslagfoto op nieuwe Facebook bedrijfspagina