25-02-2015 / Ayman van Bregt

Tweetdeck introduceert teamfunctie om samen te werkenTweetdeck, de social media managementtool van Twitter, heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee het mogelijk is om met anderen een Twitter-account te delen en samen te werken. Hootsuite, een vergelijkbare oplossing zoals TweetDeck biedt deze functionaliteit al enkele jaren. In dit artikel staan de nieuwe TweetDeck functies voor samenwerking op een rij.

Tweetdeck introduceert teamfunctie voor samenwerking

De introductie van TweetDeck Teams biedt een eenvoudige manier om een Twitter-account met anderen te delen zodat meerdere mensen een Twitter-account kunnen managen. TweetDeck Teams maakt onderscheid tussen een beheerder (administrator) en iemand die ‘mee mag tweeten’ (contributor). De beheerders kunnen mensen aan accounts toevoegen en deze uiteraard ook weer verwijderen. Daarnaast kunnen zij voor het Twitter account lijsten maken, Twitter-accounts volgen en ontvolgen en uiteraard tweets plaatsen.

Mensen die een bijdrage leveren kunnen lijsten maken, Twitter-accounts volgen en ontvolgen en tweets plaatsen. Deze gebruikers hebben wel geen toegang tot het beheer van het team en de leden.
Om gebruik te maken van TweetDeck Teams moet TweetDeck aan je Twitter-account zijn gekoppeld. Een Tweetdeck account uit de beginjaren van de tool is niet voldoende.
In de onderstaande YouTube-video staat uitgelegd hoe je gebruik kunt maken van TweetDeck Teams:

 

NSMA partnership Hootsuite (30 dagen gratis Hootsuite pro)

Mocht je TweetDeck geen prettige tool vinden om samen te werken kan Hootsuite een goed alternatief zijn. NSMA is partner van Hootsuite en biedt haar lezers dankzij de samenwerking met Hootsuite nu de mogelijkheid om 30 dagen gratis gebruik te maken van Hootsuite Pro. Gedurende 30 dagen kun je gratis gebruik maken van alle functionaliteiten die Hootsuite Pro biedt zonder enige verplichtingen. Aan het einde van de periode biedt Hootsuite je de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Hootsuite- of een betaald Hootsuite-account. Gebruik deze Hootsuite Pro-link om gebruik te maken van het aanbod.
Bron afbeelding: Lovesdata