13-02-2013 / Ayman van Bregt

Twitter verbetert search en discoverAfgelopen week heeft Twitter een nieuwe update uitgebracht voor de mobiele applicaties van Apple iOs en Google Android en de mobiele website mobile.twitter.com. Door aanpassingen te doen in de navigatiestructuur, indeling en het design moeten gebruikers sneller en makkelijker vinden wat belangrijk voor hen is, met name bij het gebruik van Twitter onderweg.

Twitter mobiele applicaties vernieuwd

De aanpassing van Twitter heeft er toe geleid dat ieder tabblad een stream van content aanbied. Hieronder is op een rij gezet welke informatie er is te vinden via de aangepaste tabbladen.

 • Discover
  Het tabblad Discover toont alle tweets, activiteiten rondom jouw Twitter-account en tweets, trending topics en suggesties voor welke Twitter-accounts interessant zijn om te volgen.
 • Search
  Het tabblad Search toont de zoekresultaten die bestaan uit een combinatie van tweets, afbeeldingen en Twitter-accounts. In de iPhone-app is het ‘vergrootglas’ toegevoegd om overal in de app te kunnen zoeken (deze functie bestond al in de Android- en iPad-app).
 • Connect
  Het tabblad Connect geeft de interactie weer die vanuit het Twitter-account actueel is. Reacties van Twitter-gebruikers, nieuwe volgers, retweets en andere interacties worden hier getoond. Als je op het tabblad Connect alleen reacties aan het Twitter-account wilt zien kan dit ingesteld worden door ‘Mentions only’ te kiezen op dit tabblad.
 • Links
  Tot voor kort was het niet mogelijk om direct de informatie te zien als een link in een tweet werd aangeklikt. Bij het klikken op een url uit een Tweet wordt vanaf nu de informatie achter de url direct getoond.

De mobiele applicaties van Twitter zijn te downloaden via de onderstaande links: