17-05-2012 / Stefan Mooren

Niet iedereen wil met zijn of haar LinkedIn profiel gevonden worden op internet. Alhoewel dit de zichtbaarheid van je professionele identiteit niet bevordert, is dit wel mogelijk. Om onvindbaar te zijn, verberg je jouw LinkedIn profiel voor zoekmachines zoals GoogleYahoo, Bing, et cetera. Dit houdt in dat je nog wel gewoon vindbaar bent via de zoekfuncties van LinkedIn zelf, maar niet voor mensen die via externe zoekmachines zoeken op jouw naam. Hieronder wordt uitgelegd hoe het werkt:

Instellingen

Om je LinkedIn profiel te verbergen voor zoekmachines, pas je de openbare versie van je profiel aan (Public Profile). Om dit te doen, ga je eerst naar de instellingen door rechts bovenaan je profiel op je naam te klikken en vervolgens voor ‘Settings’ (instellingen) te kiezen.

Public Profile aanpassen

Op de pagina die verschijnt, klik je onderaan in de middenkolom op ‘Edit your public profile’. Dit maakt de instellingen toegankelijk waarmee je kunt aangeven in hoeverre je jouw LinkedIn profiel zichtbaar wilt maken voor externe zoekmachines.

Profiel verbergen voor zoekmachines

In de rechterkolom van de pagina die verschijnt, vink je het vakje ‘Make my public profile visible to no one’. Vanaf dit moment is je LinkedIn profiel onzichtbaar voor externe zoekmachines. Dit kan altijd ongedaan worden gemaakt door het vakje ‘Make my public profile visible to everyone’. Deze optie zorgt ervoor dat je profiel volledig openbaar is. Het is ook mogelijk om bepaalde onderdelen van je profiel wel- of juist niet vindbaar te maken voor externe zoekmachines. Meer hierover wordt uitgelegd in het ebook: Snelcursus LinkedIn profiel maken.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.