29-05-2012 / Martijn Baten

YouTube 7 jaar
Het grootste social media kanaal ter wereld voor video, YouTube, vierde vorige week haar zevende verjaardag. YouTube is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot de tweede zoekmachine van het internet. Per minuut worden volgens recente cijfers van YouTube 72 uur aan video geupload naar de site. Per maand wordt 3 miljard uur gekeken naar video’s op YouTube en er staat momenteel ongeveer 2 miljoen uur aan video op YouTube.

Video: YouTube’s 7th Birthday

In de afgelopen zeven jaar is er veel gebeurt op YouTube. In onderstaande video van YouTube worden een aantal opvallende en herkenbare momenten op een rij gezet.

Een YouTube video op je LinkedIn profiel

Video is door de combinatie van beeld en geluid een goed middel om een boodschap over te brengen. Hoewel het bij veel platformen mogelijk is om een YouTube video te delen, is het bij LinkedIn helaas niet gemakkelijk om een video op je profiel te plaatsen. Gelukkig is het via een kleine omweg wel mogelijk om een Youtube video toe te voegen. Lees verder.

NSMA op YouTube

De Nederlandse Social Media Academie heeft op YouTube een eigen kanaal waar video’s over social media worden gebundeld. Het NSMA YouTube kanaal is te vinden via: youtube.com/user/socialmediaacademie.