02-05-2014 / Martijn Baten

Facebook Business Manager

Facebook heeft voor grote adverteerders een nieuwe tool gelanceerd om bedrijfspagina’s, advertenties, applicaties en toegang voor medewerkers te regelen op een plek. De Facebook Business Manager brengt alle diensten voor bedrijven op het online sociale netwerk overzichtelijk samen.

Zakelijke activiteiten op Facebook eenvoudig managen met ‘Facebook Business Manager’

Zakelijke Facebook gebruikers kunnen met de Business Manager in een overzichtelijk dashboard bekijken hoe advertentiecampagnes verlopen, gemakkelijk een nieuwe campagne starten of een nieuwe advertentie-account aanmaken. Ook is het gemakkelijk om de instellingen van Facebook bedrijfspagina’s aan te passen. Met behulp van de Facebook Business Manager is het voor gebruikers gemakkelijker om de persoonlijke activiteiten op het online sociale netwerk te scheiden met de zakelijke activiteiten. Gebruikers van de Business Manager kunnen zelfs anderen toegang geven tot bedrijfspagina’s of advertentie-accounts zonder vrienden ermee te zijn op Facebook. Hierna kan snel een gebruiker toegewezen worden aan verschillende bedrijfspagina’s en advertentie-accounts.

Facebook Business Manager

Op dit moment is de Facebook Business Manager alleen beschikbaar voor adverteerders in de Verenigde Staten. Maar Facebook is bezig om de dienst in de komende weken uit te rollen naar andere delen van de wereld. Geïnteresseerde bedrijven kunnen via business.facebook.com zich alvast aanmelden om in contact te komen met Facebook.

Video: Facebook Business Manager

Onderstaande video van Facebook laat zien welke mogelijkheden de Business Manager biedt voor bedrijven die hun zakelijke Facebook activiteiten overzichtelijker willen managen.