16-02-2015 / Ayman van Bregt

10 tips om leads op LinkedIn te genererenLinkedIn is het grootste zakelijke sociale netwerk in de wereld en daarom bij uitstek een effectief platform om business te doen. Salesforce deelde daarom tien tips die in minder dan 20 minuten per dag leiden tot potentiële leads op LinkedIn. In dit artikel staan de tips en de infographic op een rij.

10 tips om leads op LinkedIn te genereren

Wereldwijd zijn er meer dan 330 miljoen LinkedIn gebruikers en in Nederland meer dan 5,5 miljoen LinkedIn gebruikers. Deze hoeveelheid aan professionals veronderstelt dat iedereen met commerciële doelstellingen baat kan hebben bij een goede zichtbaarheid en reputatie op LinkedIn. Onderaan het artikel is een infographic opgenomen met de 10 tips. Hieronder staan de belangrijkste vijf tips op basis van deze infographic uitgelegd:

Verbeter je profiel
Werk iedere dag aan het verbeteren van je profiel volgens de ‘Problem-Agitate-Solve-methode‘. Adresseer een relevant probleem wat herkend wordt door je doelgroep. Maak vervolgens inzichtelijk wat de schade kan zijn als dit probleem niet is opgelost om vervolgens te laten zien hoe je dit probleem zelf op hebt gelost.
Mocht dit niet voor je van toepassing zijn en passen bij je functie, dan kun je ook werken vanuit een pitch-gedachte. Hierin leg je uit aan potentiële klanten wat je voor ze kunt betekenen. Zodra het profiel compleet is hoef je het alleen te updaten wanneer er wijzigingen zijn.

Aandacht geven is aandacht krijgen
Probeer frequent aandacht te geven aan het LinkedIn netwerk. Dit kan in de vorm van aanbevelingen (zie de infographic) maar uiteraard ook door te reageren op statusupdates van relaties in de vorm een reactie of een like. Dit zal sympathie oproepen bij de relaties in jouw LinkedIn netwerk waardoor ze sneller aan je zullen denken.

Plaats frequent statusupdates
Zichtbaar blijven in het LinkedIn netwerk kan belangrijk zijn voor het genereren van leads op LinkedIn. Deel regelmatig eigen nieuws en status updates die van belang zijn voor jouw netwerk, maar ook aansluiten op de kennis die je wilt benadrukken.

Gebruik de uitgebreide LinkedIn zoekmogelijkheden
De uitgebreide LinkedIn zoekmogelijkheden maken het een uitstekende tool om actief op zoek te gaan naar de potentiële doelgroep om leads op LinkedIn te genereren. Met een betaald account zijn er nog meer mogelijkheden om te zoeken. Daarnaast kan ook de NSMA Praktijkgids LinkedIn gevorderden helpen om met een gratis LinkedIn account optimaal de zoekmogelijkheden van LinkedIn te gebruiken. Het netwerk kun je uiteraard ook gebruiken om een introductie te krijgen bij een potentiële klant.

Participeer in LinkedIn Groepen
Er zijn meer dan 2 miljoen LinkedIn Groepen waar tal van LinkedIn gebruikers vragen stellen en kennis delen. Bij uitstek zijn LinkedIn Groepen een plek om potentiële leads op LinkedIn te genereren.
In LinkedIn groepen kun je kennis zelf delen onder een relevante doelgroep en tegelijkertijd kan er gereageerd worden op vragen of updates van anderen waardoor je meer zichtbaar kunt worden bij andere LinkedIn gebruikers.

Infographic: 10 tips om leads op LinkedIn te genereren

De onderstaande Salesforce infographic geeft inzicht in de 10 tips om leads op LinkedIn te genereren. Heb je zelf nog relevante tips? Deel ze door onderaan dit artikel te reageren.

10 tips om leads op LinkedIn te genereren