03-01-2018 / Ayman van Bregt

Instagram heeft de mijlpaal 25 miljoen zakelijke profielen behaald. Binnen een jaar is het aantal zakelijke Instagram profielen meer dan te verdriedubbeld. In dit artikel wordt de mijlpaal en het gebruik van zakelijke Instagram profielen toegelicht.

25 miljoen zakelijke profielen op Instagram

In maart van dit jaar werd bekend dat er 8 miljoen Instagram bedrijfsprofielen zijn. Eind juli werd de mijlpaal van 15 miljoen bedrijfsprofielen behaald. In november wist Instagram 25 miljoen zakelijke Instagram profielen te realiseren. 800 miljoen mensen gebruiken maandelijks Instagram en steeds meer bedrijven willen hierop inspelen. Uit eigen onderzoek door Instagram blijkt dat 80% van de gebruikers een bedrijf volgt op het sociale netwerk. 200 miljoen Instagram-gebruikers bezoeken dagelijks een zakelijke profielen op Instagram en blijkt dat tweederde van de bezoeken aan een zakelijk Instagram profiel niet van volgers van het desbetreffende account komen.

Bedrijven die de voordelen Instagram bedrijfsprofiel ten opzichte van een regulier profiel willen ontdekken, kunnen hiervoor deze uitleg raadplegen. Bedrijven die direct willen starten kunnen aan de hand van deze uitleg starten met het opzetten van een zakelijk Instagram profiel.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.