04-09-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft drie nieuwe functies geïntroduceerd voor recruiters om deze specifieke groep LinkedIn gebruikers te helpen om sneller en gerichter de juiste kandidaten te vinden. De nieuwe functies worden geïntroduceerd op het moment waarin het aantal vacatures nog nooit zo hoog is geweest. Dit artikel licht de nieuwe LinkedIn functies voor recruiters verder toe.

3 nieuwe LinkedIn functies voor recruiters

Statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten zien dat het aantal vacatures in Nederland nog nooit zo hoog is geweest:

Introductie van 3 nieuwe LinkedIn functies voor recruiters

De nieuwe LinkedIn functies zijn dan ook een welkome aanvulling voor recruiters in een lastige markt waar veel bedrijven en organisaties op zoek zijn naar nieuw personeel. De nieuwe toevoegingen aan het online sociale netwerk voor professionals maken het mogelijk om individuele projecten te maken, kandidaten te bewaren of te verbergen en verder te gaan met zoekopdrachten na een onderbreking. De nieuwe functies worden hieronder afzonderlijk toegelicht.

Individuele projecten maken in Recruiter voor elke rol die je probeert in te vullen
Recruiters kunnen vanaf nu een project maken voor elke rol die ingevuld moet worden en binnen het project vervolgens zoeken voor de beste resultaten.

Zo kan het voorkomen dat voor een vacature meerdere mensen gezocht worden, bijvoorbeeld enkele nieuwe account managers. De zoektocht start met een zoekopdracht door aan de linkerkant relevante functietitels in te voeren (bijvoorbeeld account manager), locatie (Amsterdam, Randstad) en vaardigheden (adviesvaardigheden, etc.). De zoekopdracht geeft vervolgens de resultaten met personen (prospects) weer. Dit overzicht heet op LinkedIn de ‘Talent Pool’.

Één van de eerste kandidaten uit de LinkedIn Talent Pool is bijvoorbeeld Hans, die eruit ziet als een sterke kandidaat. Hans kan vervolgens worden opgeslagen in het project waar een naam aan gegeven kan worden om deze later makkelijk terug te vinden (bijvoorbeeld: “Account managers in Amsterdam”). Na het opslaan van de eerste kandidaat worden de zoekopdracht en het project samengevoegd. Recruiters kunnen op deze manier eenvoudiger schakelen tussen de zoekopdracht (Talent Pool) en de pijplijn.

Bewaren of verbergen van kandidaten die verschijnen in de zoekresultaten met slechts een klik
Om tijd te besparen, kunnen kandidaten met één klik bewaard worden die goed passen in een pijplijn. Omgekeerd kunnen ook kandidaten als ze niet geschikt zijn voor een rol eenvoudig worden verborgen. Door te klikken op ‘verbergen’ verdwijnt een kandidaat uit de zoekresultaten. In nieuwe zoekopdrachten of in andere projecten zal deze kandidaat wel weer gepresenteerd worden in de resultaten.

Eenvoudig zoekopdrachten ophalen
In plaats van een nieuwe zoekopdracht te starten nadat LinkedIn Recuiter is afgesloten (bijvoorbeeld aan het einde van een werkdag), worden gebruikers vanaf nu standaar teruggeleid naar de resultatenpagina waar ze voor het laatst zijn gebleven. Gebruikers die bijvoorbeeld op pagina 8 van de resultaten zijn gebleven zullen bij het opnieuw activeren weer verder gaan op deze pagina wat veel tijd kan besparen.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.