28-07-2014 / Ayman van Bregt

6 tips voor een professionele linkedin profielfotoDe LinkedIn profielfoto is een belangrijk onderdeel van het LinkedIn profiel om op te vallen, indruk te maken en de aandacht te trekken in bijvoorbeeld zoekresultaten. In dit artikel staan 6 tips voor een professionele LinkedIn profielfoto om goed op te kunnen vallen.

6 tips voor een professionele LinkedIn profielfoto

De 6 tips zijn gegeven door een professionele fotograaf op het blog van LinkedIn. De onderstaande 6 tips moeten bijdragen aan een professionele uitstraling op het LinkedIn profiel:

 1. Professionele LinkedIn profielfoto door een professional
  Zorg dat de foto die geplaatst is op het LinkedIn profiel ook een professionele foto is. Een professionele fotograaf zorg voor goede belichting, een goede uitstraling van het gezicht en kan eventueel nog zorgen voor beeldbewerking. Op deze manier is het met recht een professionele LinkedIn profielfoto.
 2. Straal op de foto uit wie je bent
  Vaak kijken professionals bij een eerste afspraak even op LinkedIn met wie ze de afspraak hebben. Zorg dat de foto daadwerkelijk overeenkomt en uitstraalt wie je bent zodat er geen mismatch is met de verwachtingen van mensen die je ontmoet. Draag je onder werktijd bijvoorbeeld een bril, zorg dan dat de bril ook duidelijk op de LinkedIn profielfoto te zien is.
 3. Zorg voor een beeldvullende LinkedIn profielfoto met het gezicht
  Zorg dat de LinkedIn profielfoto niet een totaalbeeld geeft van wie je bent, maar zorg voor een specifieke focus op het gezicht. Hierdoor laat je een duidelijkere indruk en beeld van jezelf achter bij bezoekers van het LinkedIn profiel.
 4. Stem de uitstraling van de foto af op het publiek
  Als je LinkedIn met een duidelijk doel inzet richt je je daarmee ook op een specifieke doelgroep. Stem de uitstraling van je gezicht op de LinkedIn profielfoto ook af op deze doelgroep. Een te serieuze uitstraling bij een creatief beroep met een creatieve doelgroep kan bijvoorbeeld tot de verkeerde impressie leiden. Een veilige manier is om een vriendelijke glimlach te hebben en proberen te ‘glimlachen met de ogen’.
 5. Draag passende kleding op de foto
  Een hawaï-shirt past goed bij politici op Mauï en een strak pak met een stropdas is altijd goed voor de financiële sector. Wat is de ‘dresscode’ voor de sector waar je zelf in werkzaam bent? Zorg dat de kleding op de foto past bij de sector waar je werkzaam in bent. Iets netter dan normaal gesproken kan net het een extra streepje voor geven bij nieuwe bezoekers op het LinkedIn profiel.
 6. Kies een neutrale achtergrond
  Zorg dat de LinkedIn profielfoto voorzien is van een neutrale achtergrond. De fotograaf van het blog-artikel geeft de voorkeur aan een witte of zwarte achtergrond maar kleuren kunnen ook goed werken. Het is belangrijk om voor voldoende contrast te zorgen tussen het eigen gezicht en de achtergrond. Probeer drukke achtergronden te vermijden omdat ze af kunnen leiden van het gezicht waar het juist om draait.

In het blog-artikel op LinkedIn staan ook voorbeelden van foto’s bij een aantal tips. Mocht je meer tips willen voor een professioneel verzorgd en effectief LinkedIn profiel, bekijk dan de NSMA praktijkgids LinkedIn profiel maken.

 

Bron afbeelding: Hongkiat