02-09-2011 / Martijn Baten

Organisaties met een Facebook bedrijfspagina en die bezoekers kunnen ontvangen in bijvoorbeeld een winkel of kantoorpand, kunnen sinds kort aanbevelingen krijgen van hun Facebook fans. Hiervoor moeten zij wel hun adresgegevens hebben toegevoegd aan de bedrijfspagina. Via een nieuwe functie aan de rechterzijde van de bedrijfspagina kunnen fans de plaats beoordelen.

Iedereen of enkel vrienden

Gebruikers kunnen simpel een aanbeveling plaatsen door een stukje tekst in te voeren. Voordat de aanbeveling geplaatst wordt, kan de gebruiker selecteren met wie de aanbeveling gedeeld wordt. De aanbeveling wordt na het toevoegen automatisch geplaatst op de bedrijfspagina wanneer de gebruiker kiest voor ‘Iedereen’. Wanneer het bericht enkel met ‘vrienden’ wordt gedeeld, kunnen alleen zij de aanbeveling lezen en wordt deze niet op de bedrijfspagina geplaatst.

Adresgegevens op je bedrijfspagina

Om ervoor te zorgen dat anderen een aanbeveling kunnen achterlaten, moet je dus je adresgegevens van je bedrijf ingevoerd hebben staan op Facebook. Heb je jouw adresgegevens nog niet aan je Facebook bedrijfspagina toegevoegd? In het artikel ‘Laat klanten ‘inchecken’ bij je bedrijf op Facebook Places‘ kun je lezen hoe je dit kunt doen.

Aanbevelingen verbergen

Momenteel is het niet mogelijk om de aanbevelingen van je pagina te verwijderen. Wat je wel kunt doen, is een aanbeveling verbergen. Om dit te doen, ga je met je muis over de aanbeveling heen die je wilt verbergen. Klik vervolgens op het kruisje ‘x’ en selecteer ‘Aanbeveling verbergen’. De aanbeveling is vervolgens niet meer zichtbaar.

Beoordeel de NSMA

Ondanks dat we vooral virtueel actief zijn, zouden we het wel leuk vinden als je een beoordeling achter wilt laten over de Nederlandse Social Media Academie op onze bedrijfspagina. Ook een ‘Like’ waarderen we zeer mocht je dat nog niet gedaan hebben.