05-03-2018 / Ayman van Bregt

Recent heeft LinkedIn de informatie verwijderd die naast de eigen deelknop werd getoond over het aantal gedeelde impressies van een webpagina. Door deze wijziging is het lastiger geworden om als marketeer te achterhalen hoe vaak een bericht gedeeld is op LinkedIn. Dit artikel geeft inzicht hoe er toch inzicht verkegen kan worden in het aantal gedeelde impressies van een pagina via LinkedIn.

Zo zie je het aantal gedeelde impressies van een webpagina op LinkedIn

LinkedIn bracht het nieuws in februari naar buiten en per direct waren het aantal gedeelde impressies (share counter) niet meer zichtbaar. De plugin om webpagina’s zoals nieuwsartikelen te delen via LinkedIn is wel nog actief en websitebezoekers kunnen dus zonder problemen nieuws op LinkedIn delen. De omvang waarin een pagina is gedeeld is vanaf nu alleen niet meer zichtbaar. Het besluit is door LinkedIn genomen omdat het platform van mening is dat het aantal gedeelde impressies niet direct iets zegt over de kwaliteit van de content. LinkedIn wil graag gebruikers van de plugin stimuleren om nieuws en content te creëren die waardevol is en leidt tot interactie.

Social media professionals en online marketeers die wel graag het aantal gedeelde impressies willen achterhalen kunnen dat handmatig doen. De sharecounter van de tool Shareaholic maakt het wel mogelijk om direct inzicht te krijgen hoe vaak een link gedeeld is op LinkedIn. Aan de hand van de onderstaande stappen kan het inzicht worden verkregen:

1. Ga naar de sharecounter van Shareaholic via deze link.

2. Plak de gewenste url waar inzichten voor gewenst zijn in het invoerveld.

3. Klik vervolgens op ‘Get Share Counts’ en bekijk de resultaten.

In de resultaten worden naast de gedeelde impressies op LinkedIn ook de resultaten weergegeven van Buffer, Facebook, Google+, Pinterest en Yummlv.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.