21-05-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft een functie voor gebruikers geïntroduceerd om de aantrekkelijkheid van een LinkedIn profiel voor werkgevers te bepalen. Met de ‘How you match’ functie kunnen werkzoekenden bij vacatures op LinkedIn Jobs een inschatting te maken of er een goede match is. Dit artikel zet de mogelijkheden van de nieuwe ‘How you match’ functie op een rij.

Zo aantrekkelijk is jouw LinkedIn profiel voor werkgevers

In de zoektocht naar werk is LinkedIn Jobs een belangrijk startpunt voor veel professionals. Het op voorhand inzichtelijk krijgen hoe goed de eigen werkervaring en vaardigheden aansluiten bij een openstaande vacature, vraagt op dit moment vooral een goed inschattingsvermogen. De nieuwe ‘How you match’ functie objectiveert dit proces en stelt gebruikers in staat om de aantrekkelijkheid van het LinkedIn profiel voor werkgevers goed in te schatten.

Bij het bekijken van vacatures op LinkedIn Jobs wordt vanaf nu rechts van de vacature de match met het eigen profiel weergegeven. De factoren die worden meegenomen zijn gebaseerd op aantal jaren werkervaring, huidige functietitel, opleidingsniveau en vaardigheden. Betaalde LinkedIn gebruikers krijgen ook inzicht in hoe hoog ze scoren ten opzichte van andere sollicitanten. De onderstaande afbeelding geeft inzicht in de werking van de ‘How you match’ functie:

Inzicht in de aantrekkelijkheid van je LinkedIn profiel voor werkgevers

Tevens is het mogelijk om met 1 klik direct te solliciteren via desktop en mobiel om het proces te vergemakkelijken voor kandidaten. Het is belangrijk voor LinkedIn gebruikers die niet een ideale aantrekkelijkheid ervaren om de vaardigheden, opleidingen en locatie te actualiseren.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.