29-07-2019 / Ayman van Bregt

Instagram komt met een nieuwe mogelijkheid voor adverteerders om hun zichtbaarheid te vergroten. De ‘Explore feed’ is de plek waar gebruikers inspiratie op doen om dingen te kopen en nieuwe inspirerende volgers te vinden. In dit artikel staan de mogelijkheden om te adverteren op Instagram in de Explore feed op een rij.

Adverteren op Instagram in de Explore feed

De Explore feed is een belangrijke plek waar Instagram gebruikers inspiratie opdoen. Meer dan 50% van de gebruikers maakt maandelijks gebruik van deze feed. De feed helpt gebruikers nieuwe inspirerende volgers te ontdekken, foto’s van anderen en nieuwe producten of organisaties. De content die hier wordt getoond is afgestemd op de interesses van een Instagram gebruiker en diens profiel.

80% van de Instagram gebruikers volgt een bedrijf of merk op Instagram en dat is de reden waarom Instagram de Explore feed openstelt voor adverteerders. Op deze manier kunnen bedrijven middels advertenties op Instagram op een laagdrempelige manier een band opbouwen met een nieuwe groep aan volgers die toch al op zoek zijn naar nieuwe dingen.

Adverteerders kunnen bestaande Instagram-campagnes eenvoudig vergroten door een campagne ook beschikbaar te stellen in de Explore feed met één klik. Nadat een gebruiker een foto of video in de Explore feed aanklikt kan een relevante advertentie worden getoond als tussenstap naar de gewenste content. Gebruikers hebben bij het zien van advertenties veel controle over het type advertenties dat wordt weergegeven. Meer informatie hierover is terug te vinden in het Instagram Helpcentrum. In de onderstaande video is de nieuwe functie om te adverteren op Instagram werkend te zien:

De nieuwe functie om te adverteren op Instagram zal in de komende maanden open worden gesteld voor adverteerders. Een precieze datum is nog niet bekend.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.