13-01-2020 / Ayman van Bregt

Instagram heeft de mogelijkheden voor zakelijke profielen uitgebreid. Beheerders van een Instagram business account krijgen nieuwe tools om beter inzicht te krijgen in hun community en om de eigen zichtbaarheid beter te optimaliseren. In dit artikel staan de nieuwe mogelijkheden met een Instagram business account op een rij.

Uitbreiding van mogelijkheden Instagram business account

Het uitgangspunt van de nieuwe functies is om zakelijke Instagram gebruikers te helpen om eenvoudiger een band aan te gaan met gebruikers, relaties eenvoudiger uit te breiden en de eigen community te laten groeien. De nieuwe functies worden hieronder stapsgewijs kort toegelicht.

Inzichten voor groei

De functie ‘Growth Insights’ biedt beheerders inzicht in welke Instagram posts en stories effectief zijn voor het genereren van nieuwe volgers. De functie biedt ook een overzicht van de veranderingen in volgersaantallen per dag of per week. De onderstaande afbeelding geeft meer inzicht in de Growth Insights-functie:

 

Meer-mogelijkheden-met-een-Instagram-business-account

 

De Growth Insights-functie is toegankelijk door het eigen profiel te bezoeken, het icoon met de drie liggen streepjes aan te klikken en vervolgens te kiezen voor Insights.

Vermeldingen in Stories

De ‘Stories About You’-functie geeft eenvoudig een overzicht in welke Instagram Stories door andere gebruikers het business account is genoemd (mention). Een overzicht van de afgelopen 24 uur is op elk moment beschikbaar als ‘story’ via de activiteiten-tab.

Leeftijdseisen om content te bekijken

Instagram business accounts krijgen de mogelijkheid om te bepalen of er een minimale leeftijd vereist is om het profiel en content te bekijken (Age Gating). Er is ook de mogelijkheid om hierin nog te diversificeren. Zo kan er wereldwijd een minimale leeftijd worden ingesteld, maar kan er ook per land afzonderlijk een minimale leeftijd worden gekozen om aan te sluiten bij de lokale wetgeving. Meer informatie over de werking en hoe dit ingesteld kan worden is in het helpcentrum terug te vinden.

Flexibele profielinformatie

Met de functie ‘Flexible Profile Displays’ krijgen beheerders van een Instagram business account meer controle over welke bedrijfsinformatie op het profiel wel of niet getoond wordt, zoals is te zien in de onderstaande afbeelding:

Flexibele-profielinformatie-op-een-Instagram-business-account

Het aan-en uitzetten van profielinformatie is aan te passen in de ‘edit profile’-functie.

Meer leren over Instagram en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.