30-10-2017 / Ayman van Bregt

Eerder dit jaar introduceerde LinkedIn de mogelijkheid om video’s te publiceren op LinkedIn. Ook adverteerders krijgen vanaf nu de mogelijkheid om te adverteren met video op LinkedIn. In dit artikel staan de mogelijkheden voor adverteerders op LinkedIn toegelicht.

Adverteren met video op LinkedIn

Met de introductie om te adverteren met video op LinkedIn hoopt het online sociale netwerk voor professionals een nieuwe inkomstenstroom te genereren. De video-advertenties zullen als reguliere berichten in de tijdlijn worden weergegeven en niet als pre-roll video-advertentie voor de vertoning van een video, vergelijkbaar met YouTube.

De video-advertenties zullen voorzien zijn van een autoplay zonder geluid. LinkedIn stelt dat video als contenttype beter presteert dan andere vormen van content. Een videopost wordt 20 keer meer gedeeld dan andere contentvormen op LinkedIn. De doelgroep van LinkedIn maakt het ook aantrekkelijk voor adverteerders om te adverteren met video op LinkedIn blijkt uit de onderstaande gegevens van Business Insider over Amerikaanse gebruikers op LinkedIn:

Adverteren met video op LinkedIn

 

Op dit moment wordt het adverteren met video op LinkedIn getest met een groep geselecteerde adverteerders. Het is de verwachting dat in de eerste helft van 2018 alle adverteerders kunnen adverteren met video op LinkedIn.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.