31-01-2018 / Ayman van Bregt

Twitter heeft de wijze waarop afbeeldingen worden bijgesneden (auto-cropping) aangepast. Hierdoor worden afbeeldingen op een betere manier weergegeven op Twitter. Dit artikel licht de mogelijkheden van de aangepaste auto-crop-functie voor afbeeldingen op Twitter verder toe.

Afbeeldingen op Twitter automatisch bijgesneden

Het delen van afbeeldingen op Twitter is al mogelijk sinds 2011 en daarmee een belangrijk onderdeel van de totale Twitter-beleving. Iedere dag worden er miljoenen foto’s en afbeeldingen naar Twitter geupload. De afbeeldingen op Twitter variëren in formaten en grootte. Dit vormt een uitdaging voor Twitter om een consistente ervaring te bieden voor het bekijken van afbeeldingen. Afbeeldingen op Twitter worden automatisch bijgesneden om de consistentie te waarborgen. Op deze manier kunnen meerdere tweets in één oogopslag worden getoond. De wijze waarop een afbeelding wordt bijgesneden is per direct aangepast.

Tot voor kort was de aanpak van Twitter gericht op het identificeren van gezichten in afbeeldingen en hier de focus op te leggen bij het bijsnijden van de voorvertoning. Bij het ontbreken van gezichten werd het middelpunt van de afbeelding automatisch het focuspunt om op bij te snijden.
De nieuwe aanpak om afbeeldingen op Twitter automatisch bij te snijden richt zich niet meer op het detecteren van gezichten, maar op saillantie. Dit wil zeggen dat in het oog springende details van een afbeelding benadrukt zullen worden in het bijsnijdproces. De onderstaande afbeelding laat een voorbeeld van de nieuwe aanpak zien:

Afbeeldingen op Twitter automatisch bijgesneden op basis van saillantie

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.