10-06-2019 / Ayman van Bregt

LinkedIn gebruikers hebben veel controle over de zichtbaarheid van de informatie op hun eigen profiel en welke gegevens LinkedIn gebruikt voor bijvoorbeeld advertentietargeting. Dit artikel legt uit hoe de zichtbaarheid van een LinkedIn profiel beheerd kan worden.

De zichtbaarheid van een LinkedIn profiel beheren

De instellingen van een LinkedIn-account kunnen op basis van vier functies worden beheerd, namelijk; Account, Privacy, Ads en Communication. Deze functies kunnen zowel via desktop als de mobiele app worden ingesteld.

De volgende informatie kan worden beheerd via de LinkedIn profiel-instellingen:

 • Account-tab
  Via de account-tab kunnen de profielinstellingen worden beheerd zoals het e-mailadres, aanpassen van het wachtwoord, de taalinstelling van LinkedIn en andere beheeropties.
 • Privacy-tab
  De privacy-tab geeft de privacy- en beveiligingsinstellingen weer. Hier is inzichtelijk welke informatie andere LinkedIn gebruikers kunnen zien, hoe informatie gebruikt wordt en is het mogelijk om de eigen informatie van LinkedIn te downloaden.
 • Ads-tab
  De advertenties die getoond worden aan LinkedIn gebruikers worden weergegeven op basis van segmentatie. De informatie waar LinkedIn zich op baseert om deze advertenties te tonen is zichtbaar onder de Ads-tab en kan hier ook worden aangepast.
 • Communication-tab
  De communication-tab geeft weer hoe LinkedIn en netwerken op LinkedIn (zoals LinkedIn groepen) contact met je kunnen opnemen en in welke frequentie dit mogelijk is.

Om de instellingen te beheren klikken LinkedIn gebruikers via desktopbrowser op het ‘Me-icoon’ rechtsbovenaan de homepage. Mobiele gebruikers dienen het eigen profiel te bezoeken om vervolgens op de ‘Settings-icoon’ rechts bovenaan de app te klikken. De onderstaande afbeelding geeft een overzicht van de vier tabs om de instellingen van een LinkedIn profiel te beheren:

De zichtbaarheid van een LinkedIn profiel beheren 4 tabs

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.