28-08-2012 / Martijn Baten

De Facebook Paginabeheer app

Het onderweg beheren van een Facebook bedrijfspagina is tot op heden lastig als je snel wilt reageren en alleen je mobiele telefoon bij je hebt. De huidige mobiele Facebook applicatie biedt geen mogelijkheid om statusupdates te plaatsen vanaf een bedrijfspagina. Recentelijk heeft Facebook voor gebruikers van iPhoneiPad en Android de mogelijkheid geïntroduceerd om hun bedrijfspagina via een de ‘Paginabeheer app‘ te beheren.

Facebook Paginabeheer app downloaden

De ‘Paginabeheer app’ van Facebook is op dit moment beschikbaar voor iPhone, iPad en Android. De applicatie is gratis te downloaden en installeren vanuit de App Store (iOS) en de Google Play Store (Android). Door het koppelen van je Facebook-account aan de app, worden de bedrijfspagina’s toegevoegd aan de applicatie. Hierna kun je starten met beheren.

Plaatsen van statusupdates

Als beheerder kun je vanuit de applicatie eenvoudig een statusupdate plaatsen. Een bericht kan worden geschreven door voor de knop ‘Bericht schrijven’ te kiezen. Wanneer je een afbeelding bij de update wil delen, kun je kiezen voor de knop ‘Foto delen’. Na het kiezen van een afbeelding op je mobiele apparaat kun je er een tekstbericht aan toevoegen. Door voor ‘Plaatsen’ te kiezen plaats je de update op de bedrijfspagina.

Een statusupdate plaatsen vanuit de Paginabeheer app

Bekijken van statistieken

De ‘Paginabeheer app’ biedt de mogelijkheid om statistieken over je bedrijfspagina te raadplegen. Vanuit het menu van de applicatie kies je voor de optie ‘Statistieken’. Op de pagina die verschijnt vind je het totale aantal ‘Vind-ik-leuks’, mensen die over je pagina praten en het totale bereik per week. Eronder vind je een grafiek waarin ‘mensen die over je pagina praten’ en het totale bereik per week worden weergegeven.

De statistieken bekijken van de bedrijfspagina in de applicatie

Naast de statistieken-pagina is het ook mogelijk om van de afzonderlijke statusupdate de statistieken te bekijken. Om dit te doen kies je onderaan een geplaatste statusupdate voor de knop met de tekst ‘.. bereik – .. praten hierover’. Op de pagina die verschijnt vind je statistieken over het bereik, betrokken gebruikers en verspreiding van de statusupdate.

Bekijk de statistieken van een geplaatste statusupdate

Andere functionaliteiten van de Facebook Paginabeheer app

De ‘Paginabeheer app’ biedt naast bovengenoemde opties de mogelijkheid om ‘meldingen’ van de bedrijfspagina te bekijken, te zien wie er fan is geworden van de pagina en wie de huidige beheerders zijn. Het is tevens mogelijk om de mobiele applicatie meerdere bedrijfspagina’s te beheren.