05-06-2012 / Martijn Baten

Het aantal bedrijven dat een Facebook bedrijfspagina gebruikt groeit sterk. Om een Facebook bedrijfspagina te beheren krijg je zonder beheerdersrol geen toegang tot de bedrijfspagina. Bedrijfspagina’s hebben soms meer dan één beheerder om de pagina te managen. Recentelijk heeft Facebook het mogelijk gemaakt beheerders van een bedrijfspagina verschillende rechten toe te kennen. Met de verschillende rechten kun je onderscheid maken in welke beheerder welke functies van een bedrijfspagina kan beheren.

De verschillende beheerdersrollen

Paginabeheerders kunnen in de nieuwe opzet vijf verschillende rollen hebben, allemaal met verschillende mogelijkheden. Alleen ‘managers’ kunnen zien wat voor soort beheerder iemand is. Standaard zijn alle beheerders ingesteld als ‘manager’.

In de onderstaande tabel van Facebook wordt een overzicht gegeven van de vijf beheerdersrollen (naar rechts) en van de mogelijkheden (omlaag):

Beheerdersrollen Facebook bedrijfspagina

De beheerdersrollen instellen

Pagina bewerkenOm de nieuwe beheerdersrollen in te stellen ga je naar het ‘Administratiepanel’ van je Facebook bedrijfspagina. Vervolgens kies je in het menu van het ‘Administratiepanel’ voor de optie ‘Pagina bewerken’.

In het linkermenu van de pagina-instellingen kies je voor het tabblad ‘Beheersderollen’. Het tabblad dat verschijnt toont de beheerders van je bedrijfspagina. Hier kun je per beheerder aangeven welke rol zij mogen hebben: ‘Manager’, ‘Inhoudmaker’, ‘Moderator’, ‘Adverteerder’ of ‘Statistiekenanalist’.

De beheerdersrollen instellen