31-07-2012 / Martijn Baten

Bekijk de gezondheid van een Facebook bedrijfspagina

De tool Momentus geeft je de mogelijkheid om snel te controleren hoe het is gesteld met de ‘gezondheid’ van je Facebook bedrijfspagina. Momentus geeft inzicht in een aantal statistieken zoals; het aantal fans, updates per dag, likes en reacties op statusupdates en een totale score. Op deze manier krijg je snel een overzicht hoe levendig jouw bedrijfspagina is.

Stap 1 – Ga naar de tool

Om van Momentus gebruikt te maken ga je in je webbrowser naar: momentusmedia.com/publisher/index.php/momentus/grade?l=l . Op de pagina die verschijnt kies je voor de knop ‘Grade’.

Stap 2 – Geef toestemming

Na het kiezen voor ‘Grade’ verschijnt een pagina van Facebook om toestemming te vragen. Hiermee geef je toestemming om Facebook gegevens over je bedrijfspagina te laten gebruiken door Momentus. Kies voor ‘Naar app gaan’ om verder te gaan.

Kies voor 'naar app gaan'

Stap 3 – Voer de bedrijfspagina in

Op de pagina die verschijnt kun je de link naar je Facebook bedrijfspagina invoeren (bijvoorbeeld www.facebook.com/nsma.nl). Klik op de knop ‘Grade’ om de analyse te starten.

Voer de link naar de Facebook bedrijfspagina in

Stap 4 – Bekijk de analyse

Op één overzichtelijke pagina worden de statistieken van Momentus getoond. Op de pagina vind je de statistieken over het aantal fans, aantal statusupdates per dag en likes en reacties op geplaatste statusupdates. Ook wordt een totaal score getoond die de activiteit van je bedrijfspagina weergeeft ten opzichte van alle andere Facebook bedrijfspagina’s.

Bekijk de statistieken van Momentus

Onderaan de statistieken vind je een lijst met bedrijfspagina’s uit dezelfde categorie die hoger scoren dan je eigen bedrijfspagina. Door de andere bedrijfspagina’s te bekijken kun je mogelijk het inzicht krijgen waarom zij beter presteren met hun Facebook bedrijfspagina.