11-07-2011 / Stefan Mooren

Met Job Change Notifier kun je op de hoogte blijven van veranderingen in de carrière van jouw connecties op LinkedIn. Het is mogelijk om bij te houden welke connecties van baan wijzigen of een andere functie krijgen. De toepassing geeft de mogelijkheid om connecties te volgen en laat je vervolgens op een makkelijke en snelle manier zien wie van hen veranderingen op hun profiel hebben aangebracht in relatie tot hun carrière. Vooral voor de fanatieke netwerkers of recruiters kan de Job Change Notifier handig zijn. Hieronder wordt uitgelegd hoe je in een aantal simpele stappen de toepassing zelf kunt gebruiken.

Stap 1 – Ga naar de site van de toepassing

Klik op de volgende link om de pagina van de toepassing te bezoeken: http://www.jobchangenotifier.com/

Stap 2 – Log in met je profiel op LinkedIn

 Klik op de knop ‘Log in with LinkedIn’ om in te loggen bij de toepassing met je profiel op LinkedIn.

Stap 3 – Geef de toepassing toegang tot je profiel

Voer via de invoervelden die verschijnen je gebruikersnaam en wachtwoord in die je gebruikt op LinkedIn. Als je dit hebt ingevuld, klik je op de knop ‘Ok I’ll Allow It’ om de toepassing toegang te geven tot de gegevens van je profiel.

Stap 4 – Geef een e-mailadres op

Er verschijnt nu een scherm waar gevraagd wordt om een e-mailadres op te geven waarop je de meldingen ontvangt zodra iemand van de mensen die je volgt van baan of functie verandert.

Let op: Vink onder het invoerveld het vakje ‘Share Job Change Notifier on LinkedIn’ uit als je niet wilt dat er een Statusupdate op jouw profiel wordt geplaatst met de boodschap dat je deze toepassing gebruikt.

Stap 5 – Kies connecties die je wilt volgen

Tenslotte opent er een scherm waar je de connecties uit jouw netwerkt kunt selecteren die je wilt volgen met de toepassing. Heb je iedereen geselecteerd die je wilt volgen, klik dan op de knop ‘Save & Finish’ ter bevestiging.

Stap 6 – Bevestig je e-mailadres

Je hebt nu als het goed is een e-mail ontvangen op het adres dat je hebt opgegeven waarmee je het gebruik van de toepassing moet bevestigen. Open de mail van Job Change Notifier en klik op de link die is weergegeven onder ‘Please visit this link to confirm your email address’. Zodra je dit doet, wordt de toepassing geactiveerd en zul je voortaan een melding ontvangen wanneer iemand van de connecties die je volgt van baan of functie verandert.