21-08-2012 / Martijn Baten

Introductie van de knop AbonnerenMet een Facebook bedrijfspagina kun je fans op de hoogte houden door het plaatsen van statusupdates. Naast de fans die op de knop ‘Vind-ik-leuk’ van jouw Facebook bedrijfspagina hebben geklikt zijn er ook gebruikers die zich alleen kunnen abonneren op jouw bedrijfspagina. Hiermee worden zij geen fan van de bedrijfspagina, maar volgen wel de statusupdates die op de bedrijfspagina worden geplaatst. Een geplaatste statusupdate vanuit een Facebook bedrijfspagina kan dus mogelijk ook enkele abonnees van je pagina bereiken. Hieronder wordt uitgelegd hoe je de abonnees van je Facebook bedrijfspagina kunt raadplegen.

Stap 1 – Ga naar het ‘Administratiepanel’

Om te bekijken wie er op je Facebook bedrijfspagina is geabonneerd ga je naar het ‘Administratiepanel’ van de pagina. In het ‘Administratiepanel’ vind je het onderdeel ‘Nieuwe vind-ik-leuks’. Kies hier voor de optie ‘Alles weergeven’.

Kies bij 'Nieuwe vind-ik-leuks' voor 'Alles weergeven'

Stap 2 – Bekijk de Facebook fans en abonnees

Binnen het venster dat verschijnt vind je een lijst met alle fans van de bedrijfspagina. Links bovenaan vind je knop waarmee je het overzicht kunt filteren. In het menu dat verschijnt kies je voor de optie ‘Abonnees’. Het venster toont nu enkel de personen die op je Facebook bedrijfspagina zijn geabonneerd en je statusupdates volgen.

Bekijk de 'Abonnees' van je Facebook bedrijfspagina

Afbeelding: pressroom.fb.com