01-09-2011 / Stefan Mooren

 

Op LinkedIn kun je als gebruiker jouw e-mail contacten gebruiken om opzoek te gaan naar mensen die je kent. In de snelcursus LinkedIn – Profiel maken wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. De kans is groot dat mensen uit jouw omgeving en verleden op dezelfde manier LinkedIn doorzoeken. Veel mensen gebruiken door de jaren heen meerdere e-mailadressen (bijvoorbeeld vanwege verschillende banen of ondernemingen). Hierdoor kan het zo zijn dat niet iedereen hetzelfde e-mailadres van je heeft als het adres wat je aan je LinkedIn profiel hebt gekoppeld.

Tip…
Om deze reden hebben we dit keer een voor de hand liggende tip: Meerdere e-mailadressen aan je LinkedIn profiel toevoegen zodat je beter gevonden kan worden. Hieronder wordt kort uitgelegd hoe je dit kunt doen:

Stap 1 – Ga naar de instellingen van je profiel
Klik rechts bovenaan je profiel op je gebruikersnaam en vervolgens in het uitschuifmenu dat verschijnt op ‘Settings’ om de instellingenpagina van je profiel te openen.

Stap 2 – Klik op ‘Account’
Klik in het keuzemenu linksonder op de instellingenpagina op ‘Account’.

Stap 3 – Kies ‘Add & Change email addresses’
Kies nu in de middelste kolom voor ‘Add & change email adresses’. Er verschijnt nu een speciaal venster waarmee je meerdere e-mailadressen kunt toevoegen aan je profiel.

Stap 4 – Voeg e-mailadressen toe
Vul achtereenvolgens de e-mailadressen in via het invoerveld en klik na elk toegevoegd adres op de knop ‘Add email adress’. De e-mailadressen die je wilt toevoegen, verschijnen nu in de lijst daaronder.

NB: Je ontvangt alleen meldingen van LinkedIn op je primaire (‘Primary’) e-mailadres.

Stap 5 – Bevestig de wijzigingen
Als je klaar bent, klik je op de knop ‘Close’ om de wijzigingen te bevestigen. De e-mailadressen die je hebt toegevoegd, zijn nu gekoppeld aan je profiel.