12-05-2014 / Ayman van Bregt

Professioneel netwerken dankzij samenwerking tussen LinkedIn en EvernoteLinkedIn is een samenwerking gestart met Evernote om professioneel netwerken te ondersteunen. Dankzij de samenwerking is het voor LinkedIn gebruikers eenvoudiger om visitekaartjes mobiel op te slaan. In dit artikel staan de uitwerking en de mogelijkheden van de samenwerking tussen LinkedIn en Evernote op een rij.

Beter netwerken dankzij samenwerking tussen LinkedIn en Evernote

Het professioneel netwerken ondersteunen is al langere tijd een speerpunt van LinkedIn. In 2011 kocht LinkedIn het bedrijf CardMunch waarmee een visitekaartje via de mobiele telefoon ingescand kon worden en toegevoegd werd aan het adressenboek. LinkedIn stopt met de CardMunch-dienst en is de samenwerking met Evernote gestart om gebruikers meer mogelijkheden te bieden.
Met de mobiele Evernote-app kunnen LinkedIn gebruikers een visitekaartje scannen door er een foto van te maken en direct de persoon van wie het visitekaartje is toevoegen op LinkedIn als connectie. Evernote biedt deze snelle en eenvoudige service in zeven verschillende talen. In de Evernote-app zelf zijn de profielfoto’s, functie-titels en omschrijvingen van het bedrijf direct zichtbaar nadat de visitekaartjes zijn ingescand. De volledige uitleg van de werking van de Evernote-app is via de speciale informatie-site voor de migratie van LinkedIn CardMunch naar Evernote te vinden. De onderstaande Evernote-video geeft meer inzicht in hoe eenvoudig het is om visitekaartjes in te scannen.

 

 

Mochten er CardMunch-gebruikers zijn die niet overwillen naar Evernote maar wel de data graag willen bewaren kan dit via het volgende formulier bij LinkedIn aangevraagd worden.