18-12-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn biedt met meer dan 530 miljoen professionals wereldwijd een podium aan professionals om hun zakelijke boodschap onder de aandacht te brengen. Met de publicatiefunctie op LinkedIn kunnen gebruikers kennis delen met het grote publiek. Maar hoe val je hiermee op en communiceer je  effectief? In dit artikel staan 4 tips op een rij om beter te publiceren op LinkedIn.

4 tips voor beter publiceren op LinkedIn

LinkedIn deed onderzoek onder professionals met een groot publiek door te publieren op LinkedIn. LinkedIn onderzocht de eigen data op basis van professionals die binnen een specifieke sector, regio of land opvallen met hun publicaties. Hieronder viel ook de interactie, groei van het aantal volgers gedurende de periode van november 2016 tot en met november 2017. Medewerkers van LinkedIn en Microsoft zijn niet meegenomen in de analyse. Op basis van de studie van deze gebruikers zijn overeenkomstigheden gevonden voor het succes met publiceren op LinkedIn. De volgende 4 tips zijn op basis van het onderzoek naar voren gekomen:

 • Deel je professionele passie
  Focus bij het publiceren op LinkedIn op onderwerpen waar je als professional echt om geeft (professionele passie).
 • Creëer een ritme
  Een frequente zichtbaarheid op LinkedIn is erg belangrijk om gezien te worden als autoriteit. Uit het onderzoek blijkt dat de beste auteurs minimaal maandelijks publiceren.
 • Sluit aan bij de actualiteit
  Zorg dat bij het publiceren op LinkedIn er een context wordt gecreëerd vanuit de inhoud die aansluit bij de actualiteit. Op deze manier is het meer herkenbaar voor LinkedIn gebruikers en zullen ze sneller het artikel willen lezen.
 • Stimuleer de dialoog
  Het publiceren op LinkedIn stopt niet na publicatie. Juist het stimuleren van interactie op basis van het artikel en hier als auteur aan deelnemen zorgt voor meer zichtbaarheid van de artikelen.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.