24-06-2019 / Ayman van Bregt

LinkedIn introduceert een nieuwe functie om gebruikers beter te ondersteunen in de voorbereiding op sollicitaties. Via zowel de desktop als mobiele app krijgen gebruikers oefenvragen ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek. In dit artikel worden de mogelijkheden om beter voorbereid op sollicitaties te zijn met LinkedIn toegelicht

Beter voorbereid op sollicitaties met LinkedIn

Uit onderzoek van LinkedIn blijkt dat 54% van de sollicitanten tegenop het voeren van een sollicitatiegesprek kijkt uit onzekerheid en een gebruik aan vertrouwen. LinkedIn speelt op dit inzicht in door een nieuwe functie te introduceren die gebruikers als voorbereiding op een sollicitatiegesprek kunnen gebruiken. LinkedIn biedt gebruikers videocontent met tips van ervaren recruiters. Voor betaalde gebruikers is er tevens de mogelijkheid om een sollicitatiegesprek via zowel de desktop als mobiele app te oefenen door de meest gestelde vragen te laten zien. Vooralsnog is deze functie ter voorbereiding op sollicitaties beschikbaar voor Engelstalige LinkedIn gebruikers. De functie zal hier (voor desktop en voor mobiel) beschikbaar zijn.

LinkedIn benadrukt het belang om een gesprek goed voor te bereiden en te oefenen om zo te kunnen verbeteren. Daarom zal er na de introductie ook een functie worden toegevoegd waarmee gebruikers zichzelf kunnen opnemen en het antwoord kunnen bekijken voor eigen verbetering. Een voorbeeld van de werking van deze functie is te zien in de onderstaande afbeelding:

 

Wanneer de functie voor Nederlandse gebruikers beschikbaar zal zijn is op dit moment nog onduidelijk.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.