03-06-2019 / Ayman van Bregt
LinkedIn gaat kandidaten en bedrijven beter matchen op vacatures van LinkedIn Jobs. De introductie van een aantal nieuwe functies maakt het mogelijk om de behoeften van LinkedIn gebruikers en bedrijven beter op elkaar te laten aansluiten. In dit artikel staan de nieuwe functies voor betere matching op vacatures bij LinkedIn op een rij.

Betere matching tussen kandidaten en vacatures bij LinkedIn Jobs

Op LinkedIn worden worden jaarlijks meer dan 20 miljoen vacatures geplaatst en elke 8 seconden wordt een nieuwe kandidaat aangenomen. De harde groei vraagt om een accurater proces om gebruikers en organisaties goed te matchen binnen LinkedIn. Om dit proces te versterken zijn de volgende functies geïntroduceerd om een betere matching tussen kandidaten en vacatures via LinkedIn Jobs tot stand te laten komen.

LinkedIn gebruikers hebben toegang tot een nieuw ontworpen interface via de mobiele app. Meer dan de helft van de banenzoekers op LinkedIn gebruikt het mobiele platform. Er is een nieuwe notificatie voor ‘Job alerts’ dat ervoor zorgt dat gebruikers sneller worden geïnformeerd bij het publiceren van een nieuwe vacature die aansluit op hun interesses. Tenslotte is de, voorheen betaalde, functie LinkedIn Salaries inzichtelijk bij een vacature voor alle LinkedIn gebruikers.

Organisaties en bedrijven die vacatures plaatsen hebben ook de beschikking gekregen over nieuwe functies. De tools LinkedIn Jobs, Recruiter en Pipeline Builder worden geïntegreerd tot één platform. Ook is het mogelijk om vragen te stellen om de reacties van kandidaten te screenen en zo een eerste selectie te kunnen maken.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.


De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan uiteraard vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.