24-04-2012 / Martijn Baten

Facebook applicaties toegang

Facebook Timeline, de nieuwe uitwerking van het Facebook profiel, biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van allerlei applicaties. Om gebruik te maken van applicaties dien je toegang te geven tot gegevens van je eigen profiel. Als je dit doet geef je echter niet alleen toestemming tot gegevens over jezelf, ook gegevens van je Facebook vrienden worden automatisch bij het verlenen van toestemming gedeeld.

Vrienden op Facebook kunnen dus zonder dat ze het door hebben op eenvoudige wijze, gegevens van jouw profiel doorgeven bij het gebruik van een applicatie op Facebook. Het is goed voor te stellen dat je het liever niet hebt dat anderen je Facebook gegevens delen met applicaties die zij gebruiken. Om deze reden wordt in dit artikel uitgelegd hoe je jouw gegevens kunt afschermen zodat ze niet gebruikt kunnen worden door Facebook-applicaties die je vrienden gebruiken.

Stap 1 – Ga naar de Facebook Privacy-instellingen

Privacyinstellingen FacebookOm te beginnen ga je naar de ‘privacy-instellingen’ op Facebook. Hier kom je door in het bovenmenu rechts op het pijltje te klikken en te kiezen voor de optie ‘Privacyinstellingen’.

Stap 2 – Selecteer ‘Apps en websites’

Op de pagina met de privacy-instellingen van Facebook kun je kiezen uit verschillende categorieën. Om de instellingen aan te passen voor applicaties kies je voor de optie ‘Apps en websites’ door op ‘Instellingen bewerken’ te klikken.

Apps en Websites

Stap 3 – Hoe anderen je Facebook gegevens toevoegen aan toepassingen die ze gebruiken

Op de pagina die verschijnt kies je voor de optie ‘Hoe personen je gegevens toevoegen aan toepassingen die ze gebruiken’. Er verschijnt een venster met diverse instellingsopties. Met deze instellingen kun je de informatiecategorieën beheren die anderen mee kunnen nemen in hun gebruik van toepassingen, games en websites. Hier kun je dus precies aangeven wat anderen wel mogen gebruiken en wat niet en bepaal je in hoeverre je jouw privacy wilt hebben op Facebook.

Hoe personen je gegevens toevoegen aan toepassingen die ze gebruiken

Video: Privacy-instellingen Facebook applicaties met Facebook Timeline

In onderstaande officiële video wordt door Facebook een uitgebreide uitleg gegeven over de privacy-instellingen van applicaties. Hierin komen een aantal opties aan bod die niet zijn toegelicht in dit artikel, dit zijn:

  • Privacy-instellingen voor applicaties;
  • Het installeren van applicaties op een Facebook tijdlijn;
  • Instellingen voor applicaties op een Facebook tijdlijn.

NSMA ebook: Snelcursus Facebook profiel maken

Voor iedereen die op Facebook wil en precies wil weten hoeIn het ebook ‘Snelcursus Facebook profiel maken‘ leer je alles om aan de slag te gaan met Facebook. In dit ebook wordt een specifiek hoofdstuk besteed aan de privacy-instellingen van je Facebook profiel.
Lees verder.