13-02-2019 / Ayman van Bregt

WhatsApp verbetert de beveiliging voor gebruikers. Gebruikers die niet willen dat anderen eenvoudig hun berichten kunnen lezen die ontvangen worden met WhatsApp, kunnen maatregelen nemen als zij een iPhone gebruiken. In dit artikel staan de mogelijkheden om WhatsApp berichten te beveiligen met Touch ID of Face ID op een rij.

Beveilig WhatsApp berichten met Touch ID of Face ID

WhatsApp wil de privacy van gebruikers beter waarborgen. WhatsApp gebruikers die met een iPhone gebruik maken van WhatsApp kunnen voorkomen dat andere personen toegang hebben tot hun WhatsApp berichten. De berichten op WhatsApp kunnen worden beveiligd met Touch ID en Face ID waardoor WhatsApp berichten niet gelezen kunnen worden door andere personen. De nieuwe functie is per direct beschikbaar en kan ingesteld worden via de volgende stappen in de WhatsApp app voor iPhones: Settings -> Account -> Privacy -> Screen Lock zoals is weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Beveilig WhatsApp berichten met Touch ID of Face ID

Afhankelijk van het toestel kan er vervolgens gekozen worden voor Touch ID of Face ID. De functie is alleen beschikbaar voor iPhone 5S en iOS9 en hoger.

Meer leren over WhatsApp en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.