05-11-2018 / Ayman van Bregt

WhatsApp komt, in navolging van Twitter en Facebook Messenger, met stickers. Met behulp van WhatsApp stickers kunnen gebruikers meer expressie geven in hun communicatie via de chatdienst. Dit artikel zet de mogelijkheden van WhatsApp stickers op een rij.

Meer interactiemogelijkheden met WhatsApp stickers

Het gebruiken van emoji’s op WhatsApp is al vanaf het begin een populaire functie onder gebruikers. De nieuwe WhatsApp stickers zijn als het ware een verlengstuk van de emoji-functie. De stickers zijn groter en trekken daardoor nog meer de aandacht in een conversatie. De WhatsApp stickers zijn zo vormgegeven dat ze gebruikers de helpen om expressie te communiceren en hun gevoel op een visuele manier over te brengen.

Naast een aantal sticker packs die ontworpen zijn door WhatsApp wordt de mogelijkheid ook geboden aan ontwerpers en ontwikkelaars wereldwijd om zelf stickers te ontwikkelen en beschikbaar te stellen voor WhatsApp gebruikers. De mogelijkheden zijn hiervoor op deze pagina op een rij gezet. Gebruikers die een WhatsApp sticker willen gebruiken kunnen in een chatgesprek op de sticker-knop klikken en een sticker selecteren om te delen.  De nieuwe sticker packs kunnen gedownload worden door op het plus-icoon te klikken. De WhatsApp stickers zijn voor zowel Android- als iOS-gebruikers beschikbaar.

De onderstaande afbeelding geeft meer inzicht in de mogelijkheden van de WhatsApp stickers:

mogelijkheden van de WhatsApp stickers

Meer leren over WhatsApp en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.