12-09-2018 / Ayman van Bregt

WhatsApp heeft nieuwe instellingen geïntroduceerd voor beheerders van WhatsApp groepen. Beheerders kunnen op deze manier de leden in WhatsApp groepen beter informeren. Dit artikel licht de nieuwe instelling voor beheerders van WhatsApp groepen verder toe.

Nieuwe instellingen voor beheerders van WhatsApp groepen

De afgelopen maanden zijn er verschillende nieuwe functies geïntroduceerd voor gebruikers van WhatsApp groepen. De nieuwste instelling richt zich specifiek op beheerders van groepen. Beheerders kunnen met de nieuwe instelling berichten naar de leden in een WhatsApp groep sturen. De nieuwe instelling faciliteert het gebruik van groepen voor bijvoorbeeld scholen (ouders en docenten), buurtcentra, sportclubs en non-profit organisaties (met bijvoorbeeld vrijwilligers of donateurs). Op deze manier kunnen leden in een WhatsApp groep worden geïnformeerd zonder dat er interactie in de groep nodig is. Deze interactie is dan ook niet toegestaan. De instelling kan worden geactiveerd door de volgende stappen te doorlopen:

1: Open “Group Info”  en klik op Group Settings
2: Klik op Send Messages en selecteer “Only Admins.”

Alle WhatsApp gebruikers wereldwijd hebben toegang tot deze functie en kunnen hier gebruik van maken.

Meer leren over WhatsApp en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.