23-05-2018 / Ayman van Bregt

WhatsApp is bekend vanwege de verschillende groepen waar personen elkaar vinden en interactie hebben. Om WhatsApp groepen beter te ondersteunen worden verschillende nieuwe functies toegevoegd om het gebruik te vergemakkelijken en verbeteren. In dit artikel staan de nieuwe functies voor WhatsApp groepen op een rij.

Nieuwe functies voor WhatsApp groepen

Iedere WhatsApp gebruiker is vermoedelijk lid van enkele WhatsApp groepen. Of het nou privégroepen betreft zoals een familiegroep of sportgroep of een zakelijke groep zoals collega’s of relaties, dagelijks zijn veel gebruikers actief in WhatsApp groepen. Om het gebruik te vergemakkelijken worden de volgende nieuwe functies voor WhatsApp groepen geïntroduceerd

Beschrijving van de groep
Onder de tekst met groepsinformatie is het mogelijk een korte beschrijving toe te voegen met het doel van de WhatsApp groep, richtlijnen voor het gebruik of specifieke onderwerpen waar de groep zich op richt. Wanneer een WhatsApp gebruiker toetreed tot een groep zal deze informatie bovenaan de chat worden weergegeven.

Instellingen voor beheerders
Beheerders van groepen kunnen vanaf nu instellen wie het onderwerp, de groepsafbeelding en de beschrijving aan kan passen. Tot voor kort was dit mogelijk voor alle groepsleden.

Op de hoogte blijven van berichten
Indien een gebruiker enige tijd niet in een groep heeft gekeken kan de gebruiker eenvoudig weer op de hoogte zijn van alle ‘gemiste’ berichten waar een gebruiker in is genoemd of als reactie op een eerder bericht van de gebruiker zelf. Door op de nieuwe @-knop te klikken rechts onderin het scherm worden de relevante berichten weergegeven.

Zoeken naar gebruikers
De WhatsApp groepen maken het mogelijk om te zoeken naar andere groepsleden via de informatiepagina van de groep.

Tenslotte heeft WhatsApp ook een bescherming voor gebruikers toegevoegd. Indien een gebruiker een groep verlaat kan deze niet herhaaldelijk weer worden toegevoegd.

De nieuwe functies voor WhatsApp groepen zijn per direct beschikbaar voor Android en iPhone gebruikers.

Meer leren over WhatsApp en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.