27-02-2017 / Ayman van Bregt

LinkedIn kan in elke fase van een professionele carrière van betekenis zijn. Een effectief LinkedIn profiel helpt gebruikers om op te vallen bij werkgevers of onder professionals die op zoek zijn naar specifieke kennis, wat nieuwe zakelijke kansen kan opleveren. Een effectief LinkedIn profiel is dus evident, maar hoe richt je deze in? In dit artikel staan tips voor een effectief LinkedIn profiel op een rij.

Zo bouw je een effectief LinkedIn profiel

Een krachtig en compleet LinkedIn profiel is eenvoudig om te creëren. Een krachtig en compleet LinkedIn profiel is eenvoudig om te creëren. Toch zijn er talloze gebruikers die nog geen compleet LinkedIn profiel hebben gemaakt. Een effectief LinkedIn profiel begint met een profielfoto, de huidige rol, sector en opleiding. Vervolgens is het raadzaam om de locatie, vaardigheden en een samenvatting toe te voegen. Tenslotte is het ook slim om updates te plaatsen die zichtbaar worden in het eigen netwerk en het netwerk van LinkedIn relaties waardoor de zichtbaarheid wordt vergroot en nieuwe kansen ontstaan. De impact van de verschillende onderdelen van een effectief LinkedIn profiel zijn door Linkedin uiteengezet:

  • Een duidelijke profielfoto op LinkedIn helpt om te worden herkend en kan leiden tot 9x meer verzoeken om het LinkedIn netwerk uit te breiden;
  • De huidige professionele rol kan zorgen voor tot 8x meer bezoek op het LinkedIn profiel;
  • Door de gevolgde opleidingen toe te voegen kunnen oud-studenten een gebruiker eenvoudig vinden en kan dit leiden tot 17x meer verzoeken van recruiters;
  • Door de sector waar een gebruiker in werkzaam is, kan LinkedIn zinvol nieuws en vacatures tonen. Wekelijks zoeken meer dan 300.000 LinkedIn gebruikers op een specfieke sector.

In de onderstaande LinkedIn infographic staan nog een aantal tips op een rij om een effectief LinkedIn profiel op te stellen.

Tips voor een effectief LinkedIn profiel
 

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.