12-08-2011 / Martijn Baten

Hoogstwaarschijnlijk weet je wel waar je Facebook-vrienden zich begeven in de wereld. Leuker is het om de plekken waar je Facebook-vrienden zijn, te visualiseren. Met de leuke tool ‘Where My Friends Be?‘, kun je al je Facebook-vrienden laten weergeven op een kaart van Google Maps. Misschien doe je wel interessante ontdekkingen?

Hieronder leggen we je uit hoe je jouw Facebook-vrienden op de kaart kunt plaatsen:

Stap 1 – Ga naar de tool

Om van ‘Where My Friends Be?‘ gebruik te maken, ga je in de browser naar wheremyfriends.be.

Stap 2 – Ga naar je eigen kaart

Op de welkomstpagina van de tool klik je onder de grote voorbeeldkaart op de blauwe knop met de tekst ‘Make your social map now’ om je eigen kaart te maken met Facebook-vrienden.

Stap 3 –  Geef toestemming

Facebook vraagt je nu om toestemming te geven zodat je gegevens gebruikt kunnen worden voor de kaart. Klik op ‘Toestaan’ om verder te gaan.

Stap 4 – Kaart wordt geladen

De kaart wordt nu geladen en alle Facebook-vrienden en hun locatie verschijnen op de kaart. Naar gelang het aantal Facebook-vrienden dat je hebt, duurt het enige tijd voordat alles op de kaart geladen is.

Stap 5 – Bekijk de details

Op de kaart tref je allemaal ‘punaises’ aan die een locatie van je Facebook-vrienden weergeven. Klik op zo’n punaise als je wilt zien wie op die locatie verblijft.