29-06-2011 / Martijn Baten

Met Facebook kun je contact met klantgroepen of gelijkgestemden onderhouden in een eigen groep. Dankzij de functie Facebook Groepen kun je een groep aanmaken waar mensen hun mening en interesse over een bepaald onderwerp met elkaar kunnen delen. Het fijne is, dat groepen besloten of openbaar gemaakt kunnen worden.

Stap 1 – Klik op ‘Groep maken’

In de linkerkolom van je nieuwsoverzicht klik je op ‘Groep maken’ om te beginnen met het opstarten van de groep.

Stap 2 – Groepsnaam, leden en privacy

In het venster dat verschijnt, kun je de naam van de groep opgeven. Door op het icoontje ernaast te klikken, kun je vervolgens een ander pictogram voor de groep instellen.

Hieronder kun je in het veld de namen van vrienden invoeren die je lid wil maken van de Facebook groep. Als je een letter intypt, verschijnen automatisch al je vrienden op Facebook waarvan de naam of achternaam begint met de letter die je ingetypt hebt.

Tot slot kun je aangeven of je de groep openbaar, besloten of geheim wil maken. De standaardinstelling van Facebook is ‘Besloten’. Dat houdt in dat iedereen op Facebook de groep en de leden kan zien maar dat de inhoud alleen zichtbaar is voor leden van de groep.
Wanneer je de status van ‘Besloten’ in ‘Open’ verandert, kan iedereen lid van de groep worden. De groep verschijnt tevens in de zoekopdrachten en alle content in de groep is openbaar.
Als je de status op ‘Geheim’ zet, dan verschijnt de groep niet in zoekopdrachten. Niet-leden kunnen niets zien van de groep. De naam van de groep zal ook niet verschijnen op het Profiel van de leden.

Klik op ‘Maken’ om je groep aan te maken.

Stap 3 – Je groep is aangemaakt

Je wordt automatisch doorgestuurd naar het prikbord van de aangemaakte Facebook groep. De vrienden die je hebt toegevoegd als lid zijn automatisch lid geworden van de groep.


Stap 4 – Groep bewerken

Als de groep eenmaal is aangemaakt en je vanuit je Nieuwsoverzicht op de groepsnaam klikt, dan verschijnt er rechtsbovenaan de pagina de knop ‘Groep bewerken’. Door hier op te klikken kun je Algemene gegevens invoeren zoals een omschrijving van de groep. Ook kun je een profielfoto uploaden (of maken) en kun je de status wijzigen. Door op ‘Wijzigingen opslaan’ te klikken, kun je de instellingen opslaan.

 

 

 

 

 

 


Video
Meer over Facebook Groups kun je bekijken in onderstaande video.