06-01-2020 / Ayman van Bregt

Voor beheerders van LinkedIn bedrijfspagina’s is de nieuwe functie ‘Content suggestions’ geïntroduceerd. Met behulp van deze tool op LinkedIn wordt het eenvoudiger voor beheerders om snel en eenvoudig interessante onderwerpen en content te vinden om te delen met de volgers van een LinkedIn bedrijfspagina. In dit artikel wordt de werking van deze nieuwe tool verder toegelicht.

Contentsuggesties voor LinkedIn bedrijfspagina’s

Content marketing is een belangrijk element dat het succes van een LinkedIn bedrijfspagina bepaalt. De meest succesvolle B2B marketeers richten zich op het uitvoeren van een gerichte en gestructureerde content marketingstrategie. Een succesvolle LinkedIn bedrijfspagina richt zich dus op een gestructureerde contentaanpak.

Content suggestions is een nieuwe functie van LinkedIn dat marketeers helpt om interessante onderwerpen te identificeren en artikelen te vinden om relevant te zijn en te blijven bij de volgers van een LinkedIn bedrijfspagina. De nieuwe functie kan worden gebruikt door de volgende stappen te doorlopen:

1. Log in op LinkedIn (via desktop) en selecteer de LinkedIn bedrijfspagina in de sidebar aan de linkerzijde

2. Klik op “Content Suggestions” in het navigatiemenu van de bedrijfspagina

3. Baken de doelgroep af op basis van de beschikbare filters zoals sector, locatie, functie en functieniveau (deze kunnen later weer worden aangepast)

4. LinkedIn laat vervolgens een aantal onderwerpen en artikelen zien die relevant zijn op basis van de gekozen doelgroep

5. De lijst kan snel worden aangepast door de filters te gebruiken in de lijst van resultaten

6. Als een artikel interessant is kan deze door middel van de “Share”-knop worden gedeeld met volgers

7. Na het kiezen voor de “Share”-knop kan er nog tekst worden toegevoegd en indien gewenst een link om vervolgens het artikel te publiceren op de LinkedIn bedrijfspagina

In de onderstaande LinkedIn-video wordt de nieuwe functie voor beheerders van LinkedIn bedrijfspagina’s verder toegelicht.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.