02-04-2018 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft op basis van eigen data een lijst gemaakt met de meest succesvolle LinkedIn bedrijfspagina’s van 2018. De lijst kwam tot stand op basis van de criteria: interesse door gebruikers in LinkedIn bedrijfspagina’s, interactie met medewerkers van de desbetreffende bedrijven, reacties op vacatures en de lengte van het dienstverband van huidige medewerkers. In dit artikel worden de tien meest succesvolle LinkedIn bedrijfspagina’s van 2018 uitgelicht.

De 10 meest succesvolle LinkedIn bedrijfspagina’s van 2018

De data werd verzameld op basis van meer dan 546 miljoen LinkedIn professionals, waarvan er 146 miljoen woonachtig zijn in de Verenigde Staten. De volgende 10 LinkedIn bedrijfspagina’s zijn de meest succesvolle van 2018 aan de hand van het onderzoek:

In het onderzoek is de data van medewerkers van LinkedIn en Microsoft uitgefilterd. Een totale lijst met de 50 beste bedrijven op LinkedIn is via deze pagina te bekijken.

Tips voor LinkedIn gebruikers om een nieuwe baan te vinden

LinkedIn gebruikers die op zoek zijn naar een nieuwe baan of uitdaging kunnen aan de hand van de volgende tips zichzelf beter presenteren.

Maak ervaring goed inzichtelijk
Organisaties in de lijst zijn niet direct geïnteresseerd in de achtergrond van een potentiële medewerker zoals opleiding of onderwijsverleden, maar vooral in ervaring en vaardigheden die moeten passen in de organisatiecultuur en de persoonlijkheid typeren. De zogenoemde ‘hard skills’ zijn van ondergeschikt belang.

Leg een duidelijke koppeling met de missie van een bedrijf
Zorg dat tijdens een sollicitatiegesprek de missie van het bedrijf duidelijk terugkomt in alles wat je als kandidaat uitstraalt en zegt. Geef duidelijk blijk van het goed kunnen doorgronden waar het bedrijf voor staat en welke waarden hier aan ten grondslag liggen. Dit veronderstelt ook dat dit echt een gemeenschappel gedeeld goed is.

Zorg voor een goede verbinding met mensen
De meest succesvolle bedrijven zijn primair op zoek naar kandidaten die in staat zijn om goed samen te werken met anderen en hard willen werken voor klanten. Het is belangrijk dat een bedrijf goed inzicht krijgt in de vaardigheden op het gebied van samenwerking, communicatie en luistervermogen.

Meer leren over LinkedIn en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.