11-03-2019 / Ayman van Bregt

LinkedIn heeft in Nederland onderzoek gedaan naar de vaardigheden die bedrijven belangrijk vinden bij kandidaten die solliciteren. Uit het onderzoek blijkt dat zowel harde als zachte vaardigheden door organisaties gewenst zijn. Dit artikel zet de belangrijkste inzichten uit het onderzoek op een rij.

De belangrijkste vaardigheden voor een LinkedIn profiel

LinkedIn deed onderzoek onder 300 interne HR-professionals en recruiters in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat een carrièreswitch makkelijker mogelijk is doordat er groeiende aandacht is voor bijscholing en soft skills. De inzichten in dit artikel kunnen LinkedIn gebruikers helpen om het LinkedIn profiel aan te scherpen met vaardigheden die van belang zijn op basis van het onderzoek. Uiteraard veronderstelt dit wel dat een gebruiker ook deze vaardigheden aantoonbaar bezit.

Harde vaardigheden op een LinkedIn profiel
De top 3 meest gevraagde harde vaardigheden door Nederlandse bedrijven zijn cloud computing, kunstmatige intelligentie en analytisch redeneren, blijkt uit het LinkedIn-onderzoek. Ondanks het feit dat technologie in veel sectoren domineert, zegt een ruime meerderheid (85%) van de talent professionals dat soft skills erg belangrijk zijn voor de toekomst van recruitment en HR.

Zachte vaardigheden op een LinkedIn profiel
Naast harde vaardigheden blijken zachte vaardigheden net zo belangrijk te zijn voor het bedrijfsleven. Een ruime meerderheid (85%) van de talent professionals op LinkedIn geeft aan dat zachte vaardigheden, de meer persoonlijke vaardigheden, erg belangrijk worden in de toekomst. De top 3 meest gevraagde ‘soft skills’ door bedrijven zijn creativiteit, overtuigen en samenwerken.

Bedrijven zijn bereid om te investeren
Talent zonder technische vaardigheden hoeft zich op basis van het onderzoek gene zorgen te maken. Met de huidige krappe arbeidsmarkt investeren recruiters graag in training en omscholing van talent om toch de juiste match te vinden. Ruim de helft (54%) van de recruiters houdt zich bezig met het bijspijkeren of ontwikkelen van vaardigheden van de huidige kandidaten en het omscholen van talenten binnen bestaande teams (44%). Ook kijkt 39% van de respondenten naar nieuwe talentpools en regio’s voor het vinden van juiste kandidaten.

Meer leren over LinkedIn? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.