13-06-2018 / Ayman van Bregt

Het inzetten van video is een belangrijke manier om de aandacht van gebruikers op Twitter te trekken en ze te inspireren. De optie om in Twitter video’s te adverteren draagt bij aan de zichtbaarheid van merken. Dit artikel geeft inzicht in de effectiviteit van het adverteren in Twitter video’s.

De effectiviteit van adverteren in Twitter video’s

Het adverteren in Twitter video’s blijkt een zeer effectief middel voor merken en organisaties om de zichtbaarheid te vergroten. Uit onderzoek blijkt dat de merkbekendheid na een advertentie met 70% groeit, 28% zich meer bewust is van een merk en de bereidheid om tot een aanschaf over te gaan groeit met 6%. Adverteerders op Twitter kunnen een boodschap laten zien aan het begin van een video (pre-roll) of in het midden van een video (mid-roll). Het adverteren op Twitter met deze video’s is beschikbaar in de landen: Australië, Brazilië, Canada, Frankrijk, India, Japan, Mexico, Saudi Arabië, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De video’s waarbinnen geadverteerd kan worden komen tot stand door samenwerkingen die Twitter heeft met gerenomeerde uitgevers van videocontent zoals CNN, Fox News, Fox Sports, Reuters en meer dan 200 andere media. Dagelijks delen zij kwalitatief goede content waar merken zich mee kunnen associëren. Gemiddeld is 31% van de Twitter gebruikers in staat om zich bewust te herinneren welke content ze hebben gezien ten opzichte van regulier surfgedrag. De resultaten van het effect van adverteren in Twitter video’s is hieronder weergegeven:

De effectiviteit van adverteren in Twitter video's

De mogelijkheden van adverteren in Twitter video’s is nog niet beschikbaar voor Nederlandse adverteerders, maar geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden over de mogelijkheden via marketing.twitter.com/video.

Meer leren over Twitter en andere social media? Meld je dan aan voor de wekelijkse NSMA nieuwsbrief!

Elke maand onze laatste tips & tricks ontvangen per mail? Abonneer je dan op onze NSMA Social Media Nieuwsbrief hieronder.

De nieuwsbrief wordt automatisch samengesteld en verzonden. We gaan vertrouwelijk met je persoonsgegevens om.