29-01-2014 / Ayman van Bregt

De internationale groei van Twitter wereldwijdIn 2013 is Twitter internationaal verder gegroeid in het aantal gebruikers buiten de Verenigde Staten. Nederland is 8e land in het aantal Twitter gebruikers. Op basis van een infographic van MIT Technology Review is de groei van Twitter in dit artikel op een rij gezet.

De internationale groei van Twitter

MIT Technology Review stelde een infographic samen op basis van data en onderzoek van eMarketer, Semiocast en Twitter. De belangrijkste inzichten op basis van de beschikbare informatie zijn:

  • 61 verschillende talen
    Er zijn 61 verschillende talen waarin gebruikers op Twitter communiceren. De belangrijkste vijf talen zijn achtereenvolgens Engels, Japans, Spaans, Maleisisch en Portugees.
  • Actieve gebruikers
    Het aantal actieve gebruikers op Twitter is met bijna 30% gegroeid in 2013 (ten opzichte van 2012). In totaal waren er in het derde kwartaal van 2013 232 miljoen Twitter gebruikers waarvan 50 miljoen in de Verenigde Staten.
  • Nederland in de top 10 meest actieve landen
    Nederland stond in de top 10 op de 8e plaats als meest actieve land in juni 2013. De top 3 meest actieve landen waren achtereenvolgens de Verenigde Staten, Japan en Indonesië.

 

Infographic MIT Technology Review: De internationale groei van Twitter

De volledige infographic van MIT Technology Review is hieronder weergegeven:

De internationale groei van Twitter