07-05-2012 / Stefan Mooren

LinkedIn heeft Slideshare overgenomen zodat leden zich nog beter kunnen profileren op het grootste online sociale netwerk voor professionals. Slideshare is een platform waarop gebruikers content kunnen delen zoals Powerpoint presentaties, documenten en video’s. Het was al langer mogelijk om via een speciale toepassing content van Slideshare te koppelen aan een LinkedIn profiel, maar de verwachting is dat in de nabije toekomst de mogelijkheden zullen uitbreiden. Voor de overname is naar schatting ruim 118 miljoen dollar betaald.

Personal Branding

Het delen van Powerpoint presentaties, documenten en andere professionele content draagt bij aan de beeldvorming van jezelf als professional. Door je expertise te tonen wordt duidelijk wat je in zakelijk opzicht voor anderen kunt betekenen. Momenteel heeft Slideshare per maand ongeveer 29 miljoen unieke bezoekers. Het moge duidelijk zijn dat de krachtenbundeling van LinkedIn en Slideshare een positieve ontwikkeling is voor iedereen die op beide platforms actief is of dit in de toekomst wil zijn.

Slideshare presentatie: LinkedIn and Slideshare

LinkedIn heeft via Slideshare een presentatie gedeeld met betrekking tot de overname. Deze presentatie kun je hieronder bekijken:

NSMA op Slideshare

De Nederlandse Social Media Academie (NSMA) is ook actief op Slideshare. Alle content is te vinden via de volgende link: http://www.slideshare.net/nsma Hier zijn vooral Powerpoint presentaties te vinden van maatwerk-trainingen die de NSMA verzorgde voor verschillende opdrachtgevers zoals TiasNimbas Business School, maar bijvoorbeeld ook mediapublicaties zoals een artikel over Facebook Edgerank in het nieuwsmagazine Marketing Rendement.