27-06-2011 / Stefan Mooren

Gebruikers van Slideshare (sociaal netwerk waar presentaties en documenten gedeeld worden) kunnen nog makkelijker en sneller hun content delen via LinkedIn. Dit was altijd al mogelijk maar het delen van (bijvoorbeeld) presentaties, foto’s of zakelijke documenten, deed je handmatig op je LinkedIn profiel met behulp van speciale toepassingen. Slideshare heeft onlangs een handige ‘share’-knop toegevoegd waarmee content direct gedeeld kan worden. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen:

Stap 1 – Klik op ‘Share’


Op Slideshare vind je naast de content de ‘share’ –knop. Als je hierop klikt, verschijnt er een nieuw venster waarmee je de content kunt doorsturen naar je profiel.

Stap 2 – Log in


Er wordt gevraagd om in te loggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je gebruikt op LinkedIn. Als je dit hebt gedaan, klik je op de knop ‘Submit’.

Stap 3 – Selecteer de manier van delen


Via het venster dat verschijnt, kun je de manier waarop je de content wilt delen selecteren. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden door één of meerdere vakjes aan te vinken:

  • Post to updates (je deelt de content met je netwerk als een statusupdate).
  • Post to groups (je deelt de content met groepen die je selecteert).
  • Send to individuals (je kiest specifieke personen waarmee je de content deelt als privébericht).

Wanneer je alles naar wens hebt geselecteerd en ingevuld, klik je op de knop ‘Share’ om de content daadwerkelijk te delen.

Mensen kunnen content nu ook direct via LinkedIn bekijken zonder dat ze daarvoor worden doorgestuurd naar Slideshare.