27-07-2012 / Martijn Baten

Controleer de beschikbaarheid van de nieuwe gebruikersnaamFacebook maakt het slechts eenmalig mogelijk om de naam van het gebruikersdomein (bijvoorbeeld Facebook.com/NSMA.nl) van je bedrijfspagina aan te passen. Met deze rechtstreekse link kun je mensen makkelijker verwijzen naar Facebook zodat ze je rechtstreeks vinden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de naam van je Facebook bedrijfspagina kunt aanpassen.

Stap 1 – Ga naar ‘Pagina bewerken’

Om de gebruikersnaam van je bedrijfspagina aan te passen ga je naar het ‘Administratiepanel’ van de pagina. In het ‘Administratiepanel’ kies je voor ‘Pagina bewerken’ en de optie ‘Informatie bijwerken’.

Ga naar 'Pagina bewerken'Stap 2 – Kies voor ‘Gebruikersnaam bewerken’

Op de pagina die verschijnt vind je de informatie over je bedrijfspagina. Ga op deze pagina naar het onderdeel ‘Gebruikersnaam’ en klik op de tekst ‘Gebruikersnaam bewerken’.

Pas de gebruikersnaam van een Facebook bedrijfspagina aanStap 3 – Kies de nieuwe gebruikersnaam

De pagina die verschijnt bied je de mogelijkheid een nieuwe gebruikersnaam te kiezen voor je bedrijfspagina. In het veld naast de ‘naam van de pagina’ vind je de huidige gebruikersnaam. In dit veld kun je een nieuwe naam voor de bedrijfspagina opgeven. Door op ‘beschikbaarheid controleren’ te klikken kun je zien of de naam nog te gebruiken is. Kies vervolgens op ‘bevestigen’ om de nieuwe gebruikersnaam te gebruiken.

Kies een nieuwe gebruikersnaam voor een Facebook bedrijfspagina